Bu dünya üzerinde mühendislik tanımı ikiye mi ayrılıyo? Ben 4 senedir Makina Mühendisliği okuyorum, önümüzdeki sene de okumak için Almanya'ya gidicem. Ama şimdiye kadar, Alman mühendisliği ve Mühendislik olarak 2 başlık duymadım. Onların işlediği konularda aynı, X ülkesindeki başka bi okulda işlenen konularda aynı. Fark nerede? Olanaklar ve uygulamalı eğitim şeklinde.
2 aracı kıyaslarken, Alman mühendisliği, Japon mühendisliği diye yorumlamak yerine, satıldığı fiyatla nasıl kalite sunduğuna bakılmalı.
Şu savunmada her zaman yapılıyo nedense. Seat'a bi eleştiri geldiği zaman, hemen VW tarafından savunuluyo.
Burada kim oradan para alıyo, şuradan para alıyo lafları da boş laflar. Ve yapıcı yorumlar değil. Buraya herkes edindiği tecrübeden, çevresinden duyduğundan yola çıkarak yazıyo.
Annemin aracı da Fransız Clio. Yerlilerden değil. 110.000km'de şu an. Bir tarafında soyulma, bir yerinden çıt sesi duyana hediye edeyim arabayı. Aynı zamanda, alternatif olarak alabileceğimiz Golf'ü Annem tercih etmedi. Bana sorsalar ben tercihimi Golf'ten yana kullanırdım. 3 tane VW kaplumbağa, 1 tane Golf, 5 tane Golf GTI, 2 tane Passat (1.8T ve 1.9 TDI) kullanmış bir aile olarak şunu söyleyebilirim. Aynı model Golf'te, en azından elin sürekli değdiği plastikler soyulurdu. Ve Passat ile aynı malzeme kullanılıyor. Haa, ben bunu söylerken, ben sanki "Fransız'lar dünyanın en iyi araçlarını yapıyolar" demişim gibi cevap yazmasın bana kimse.
Kimileri, dünyada "Alman otobillerini" dev olarak görüyo olabilir. Böyle görenler nasıl Almanya'dan maaş almıyosa, görmeyen diğer kişilerde başka ülkelerden maaş almıyo.
İnsanların fikir ve tecrübelerini tartışmakla, yargılamak arasındaki ince çizgiyi kaybetmemek lazım..