glenfiddich
Kayıtlı Üye
Neyse uzatmıyım konuyu ama bence kesinlikle turbo'nun zamanla ek sorun getirebileceğini düşündükleri için japon markaları fazla tercih etmek istemiyo turbo kulanmayı. Zaten atmosferikten de aynı gücü alıyoruz ve benzer yakıt tüketimlerini yakalıyoruz diyolar. Tork az kalıyo ama onu da yuksek devir çevirerek hallediyolar bir şekilde. Tork fakiri dediğimiz Honda mesela vtec açınca bir koltuga yapıştırıyo ki hayret edersiniz.
Yunus'um verdiğin örneğe mesela başka bir örnekle karşılık vereyim:
Eniştemin 1.9tdi Caddy'si var çok memnun ama daha 20.000km'de turbosu iflas etti ve Bolu'da gece soğugunda yolda kaldı. Ananem filan da vardı arabada. Aynı eniştem 130.000km'dir de arabasının baskı balatasını değiştirmedi, kendisi 40 yıllık kamyon şöförü. Caddy'lerin de ne kadar balata yediğini bilirsiniz. Yani sen istediğin kadar güzel kullan Turbo her zaman ek sorun ihtimali demek.
Bir de Alp, arada 50kg'lık fark olmasa sence hangisinin 0-100ü daha iyi olurdu. Sadece 0.2sn fark var. Mesela Passat Auris'ten 160kg daha fazla ve 0-100'ü 0.5sn daha kötü. Ağırlık faktörü önemli. Esneklik olarak da fark olcagını sanmam. Fakat turbolu araba düşük devirlerde de çok çok daha iyi tabi ki.
Bu arada Japon fanatikliğim yoktur iki tarafa da objektif bir şekilde bakıyorum. Bütün arabalarımız VW group hatta
bizde kedi kullanıyoruz melih. 70 bine girdi Allaha şükür turboda fln bi sorun görmedik. bazen turbo ıslıgı çok cıkıyo o kadar. oda hosuma gidiyo zaten. ama ben vw nin turbo larına güveniyorum 1.8 t den beri.