Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.
turbo demek ek sorun demek değildir..
uzun yol kamyonlarda vs. bile yıllardır kullanıyo..en az 25-30K'de bi bakıma giren bi tırda turbo sorun çıkaran bişi olsa koyarlar mıydı..
velakin seri üretim turbolu en yakın TSI'ı tanıyorum doğal olarak ve turbonun kendi muhafazası var bu soğuk havalarda bile çat diye soğuğu yemediğinden çatlaması vs. de imkansız gibi bişi..VW de zaten bunları düşünerek tasarlıyo motorlarını..kimse her ay araba değiştirmiyo..uzun ömürlü olmadan piyasaya sürmeleri demek yıllar sonunda oluşan bütün marka imajlarını zedeler zaten..öyle bi riske girmezler..
84 model man marka 26-281 tır çekiicimiz satın aldığımızda komle sıfır motor yapıldı motor 281 bg den 361 bg e yükseltildi dağda taşta tozn içinde 80 ton yük altında hiç bir özen göstermeyen şöförlerin elinin altında çalışıyor 1 kere turbo yemedi. turbo ek arıza sebebi değildir. adam gibi kullanın bir b.k olmaz. bizim ortağın kendi aracı 200 + bn kmde 9-5 2,0T (150 bn kmdir çipli) saab orjinal turbo orjinal komponent. aynı adam önceki 1,8t passatına 455000 km bindi bir halt olmadı.
melih turbo bir sarf malzemesidir. unutma bunu dnyada bu şekilde bakarlar.nasılki sen debriyajını kolayca bitirebilirsen onuda kolayca bitirebilirsin nasılki ben tek bask balata seti ile 242000 km yapıorsam turboylada yaparsn. bu kadar basit.
84 model man marka 26-281 tır çekiicimiz satın aldığımızda komle sıfır motor yapıldı motor 281 bg den 361 bg e yükseltildi dağda taşta tozn içinde 80 ton yük altında hiç bir özen göstermeyen şöförlerin elinin altında çalışıyor 1 kere turbo yemedi. Turbo ek arıza sebebi değildir. Adam gibi kullanın bir b.k olmaz. Bizim ortağın kendi aracı 200 + bn kmde 9-5 2,0t (150 bn kmdir çipli) saab orjinal turbo orjinal komponent. Aynı adam önceki 1,8t passatına 455000 km bindi bir halt olmadı.
Melih turbo bir sarf malzemesidir. Unutma bunu dnyada bu şekilde bakarlar.nasılki sen debriyajını kolayca bitirebilirsen onuda kolayca bitirebilirsin nasılki ben tek bask balata seti ile 242000 km yapıorsam turboylada yaparsn. Bu kadar basit.
Neyse uzatmıyım konuyu ama bence kesinlikle turbo'nun zamanla ek sorun getirebileceğini düşündükleri için japon markaları fazla tercih etmek istemiyo turbo kulanmayı. Zaten atmosferikten de aynı gücü alıyoruz ve benzer yakıt tüketimlerini yakalıyoruz diyolar. Tork az kalıyo ama onu da yuksek devir çevirerek hallediyolar bir şekilde. Tork fakiri dediğimiz Honda mesela vtec açınca bir koltuga yapıştırıyo ki hayret edersiniz.
Yunus'um verdiğin örneğe mesela başka bir örnekle karşılık vereyim:
Eniştemin 1.9tdi Caddy'si var çok memnun ama daha 20.000km'de turbosu iflas etti ve Bolu'da gece soğugunda yolda kaldı. Ananem filan da vardı arabada. Aynı eniştem 130.000km'dir de arabasının baskı balatasını değiştirmedi, kendisi 40 yıllık kamyon şöförü. Caddy'lerin de ne kadar balata yediğini bilirsiniz. Yani sen istediğin kadar güzel kullan Turbo her zaman ek sorun ihtimali demek.
Bir de Alp, arada 50kg'lık fark olmasa sence hangisinin 0-100ü daha iyi olurdu. Sadece 0.2sn fark var. Mesela Passat Auris'ten 160kg daha fazla ve 0-100'ü 0.5sn daha kötü. Ağırlık faktörü önemli. Esneklik olarak da fark olcagını sanmam. Fakat turbolu araba düşük devirlerde de çok çok daha iyi tabi ki.
Bu arada Japon fanatikliğim yoktur iki tarafa da objektif bir şekilde bakıyorum. Bütün arabalarımız VW group hatta