Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.
Yaşananları güzel izah etmişsin abi,fakat anlayabilene tabi...!!
Ha bide şunu eklemek istiyorum.
Tonlarca konu açılıyo, şu araba nasıl/arabam nasıl şeklinde. Bu tür konuların insanların fikirlerini/görüşlerini/önerilerini/eleştirilerini belirtmesi için açıldığını tahmin ederek yazıyorum bunları.
A kişisi konu açmış arabam nasıl ya da şu araba nasıl diye.
B kişisi şöyle bir yorum yazmakta özgür müdür değil midir?
Aracınız bence çok kötü olmuş. Ya da o araç 5 para etmez. Hatta şu kanat/jant/vs. herneyse berbat durmuş.
Eğer özgür değilse sorum şudur:
Ayıp olan burada dürüstçe fikirlerini yazmak mıdır? Yoksa o kişinin arkasından, tek başına ya da arkadaş grubu içinde o araçtan bahsedip kahkahalar eşliğinde berbat diye eleştirmek midir?
Bu tür konu açanlara tavsiyem şudur:
Aracınızı kendi zevkinize göre yaptırmışsınızdır, eyvallah hiçbir lafım yok. Ancak, aracım nasıl olmuş diye bir konu açıldığı zaman bu, insanlar sizin zevkinizi olumlu ya da olumsuz eleştirecek/övecek anlamına gelir. Övgüyü değilde, olumsuz fikirlere açık değilse kişi, ya da kaldıramıyosa bence hiç kendini yormasın böyle bir konu açarak. 1.400 üyenin olduğu bir forumdan mükemmel yorumu da çıkacaktır, berbat yorumu da çıkacaktır. Herkesin zevki farklı.
Ha bide şu tavsiye almak için açılan konular var. Bu konular şov amaçlı mı yoksa sahiden tavsiye amaçlımı açılıyo anlamış değilim. Şu jantı mı alayım, şu arabayı mı alıyım diye açılan konulara bakıyorum da kimse çoğunluğun önerdiği şeyi gidip almıyo. O zaman bu konulardaki amaç nedir ?
Bir de konu kitlenmesi mevzusu var. Bana göre konu kitlemek hiçbirşeye çözüm değildir. Kolaya kaçmak, insanları susturmaktır (haklıyı/haksızı/saygılıyı/saygısızı).
Bu yüzden ben kendi adıma böyle bir çözüm yolunu kınıyorum. Demokrası böyle sağlanmaz, hak böyle korunmaz, tartışmalar böyle son bulmaz. Sadece geçiştirilir.