Bu konuyu forumlarda çok aradım mutlaka siz de aramışsınızdır. Gerçekten insan güvenipte yaptıramıyor. Siyah duman atandan turboyu erken ele alandan motoru bitenlerden bahsedenler oluyor canım sıkılıyor.
Bende düşünüyorum hemde ciddi ciddi. @
Çöllü hacı sen yaptırırsan bu forumda bende yaptırırım.
paşaoğlu'nda yapılan yazılım custom. yani benim arabaya yaptığı yazılım benim sürüş tarzıma yönelik. bir başkasına daha farklı bir dyno eğrisi sunabilir. bekir osmanpaşaoğlu bilgisayar mühendisi. hem de savaş osmanpaşaoğlu'nun kardeşi. mekaniğe de hakim, yaptığı remap'e de. herhangi bir sıkıntıyla karşılaştığınızda hem mekanik hem de yazılım olarak sorularınıza ve sorunlarınıza cevap verip yardım edebilecek konumdalar. bu yönden diğerlerine pek yönelmek istemedim. arada tanıdıklar da olunca paşaoğlu dedim.
bizim arabalarda DPF var. normal şartlarda zaten duman atmıyor. yazılımdan sonra da duman olayı olmadı. ne zaman ki DPF iptal edilir o zaman traktör gibi yazılımlı, yazılımsız farketmeden duman atar.
yazılımın çalışma mantığı şu şekilde;
- sürüş tarzınız öğreniliyor. ona göre bir map çıkartılıyor.
- hazırlanan map'e göre turbo basıncı ve verilen yakıt artırılıyor.
- hava yakıt karışımı da artırılarak daha zengin ve verimli yanma-patlama elde ediliyor.
tamamen bu yapılanlardan dolayı;
- turbo ömrü kısalıyor.
- motor ömrüne bir etkisi olduğuna inanmıyorum.
- siyah duman olabiliyor.
turbonun ömrünün kısalması ise şu şekilde açıklanabilir. normal bir turbo 500.000 km gidecekse yazılım ile, atıyorum, 250.000 km'de bitecektir. o kadar uzun soluklu kullanacağımıza inanmıyorum. öte yandan o kilometrelere kadar kullandığımızı farzedersek yine de bir bakıma ya da değişime ihtiyacı olacaktır.
yazılım olayı tamamen kullanıma bağlı güvenlik sunuyor benim anladığım. hayvan gibi zorlanırsa bir motor; kesinlikle sorunla karşılaşıyor insan. tatlı tatlı gazlamak varken hem malımızı hem de kendimizi sıkıntıya sokmanın lüzumu yok bence.
benim okuduğum, bildiğim eksik ya da fazla bu şekilde. yanlış olan yerleri bilen arkadaşlar düzeltirse sevinirim.