ERSİN__
Kayıtlı Üye
Öncelikle ben teşekkür ederim castrol tavsiye etmesinin sebebi yetkili servisin yağ ambalajın arkasında bulunan onay kodlarının castrol de bir arada olması.Cok tesekkur ederim arac 1.6 tdi dsg. Yag degisimi yapicaz ama var biraz daha ondan simdiden arastirmaya basladim mobil1 esp formula icin bayagi iyi diyorlar serviste castrol koyuyor(2 yagda 5w30 bu arada)tesekkur ederim
[doublepost=1457556567,1457556028][/doublepost]
5w40 benzinli araçlar için yazdım maliyeti ucuz dediğim 5w30 partikül onayı olmayan castrol.Ersin tamamen yanlış biliyorsun. Mailyet olarak 5w30 5w40 dan daha pahalı bi üründür ve örnek verecek olursam 2 rakamlı yağların özelliği şöyledir;
W kışı temsil eder w=winter dan gelir.
W nin önündeki ve arkasındaki rakamlarda viskositeyi yani akışkanlığı temsil eder. Yağ soğuk havalarda 5 numara yağ imiş gibi hareket eder ve akışkanlığı daha iyi olacağı için yağlamayı daha iyi yapar. Sıcak havalarda da 30 numara yağ gibi hareket eder ve ilk çalıştırmada motor soğukken yağlamayı düzgün yapar. Bunun donma derecesiyle alakası yok. Yağ bidonun arkasında donma ve parlama dereceleri yazar.
[doublepost=1457555742,1457555596][/doublepost]
Dostum aracına sakın 5w40 koyma gerçi garantideyse istesende koymazlar. Senin aracında partikül filtre var dizel olduğu için ve partikül filtre onaylı yağ kullanmak zorundasın. Hangi markayı koyarsan koy yağda partikül filtre onayı olup olmadığını öğren.