altıpatlar
Kayıtlı Üye
Goodyearda alsan mıchelında alsan contıde alsan üç aşagı beş yukarı butun markaların kar lastiği aynı performansı gosterıyor.Kumho al markalara yakın bır performans segılıyor.Arka çekiş araçlarda özellikle bmw gıbı araçlarda karlı buzlu yollarda spin atman cok normaldır.Fren vs hiç önemli değil gaza normalınden fazla bas hemen arka kaymaya başlar.Bu karda hadımkoy tarafında ıkı adet Bmw barıyere cıkmıştı.Bırınde Mıchelın kar lastiği var.Bu aracın veya lastiğin kotu olmasından degıldır.Aracın çekişinin arkadan olmasından kaynaklanan bır sorundur.Benim eski şahin zamanları Kar düştüğünde bagajda üç tane çimento cuvalı gezdırıyordum.Bu zamanlarda bıle karda yolda kalmadım.
Sen kar lastiğini al ama markaya takılma derim.Yaz lastikleri gibi aralarında uçurum farklar olmuyor.Genelde butun markalar aynı performansı sergiliyor.
Kar lastiğinin babası ise bence nokıandır.Bütün markaların kış lastıklerı ses yaptıgı zamanlarda Nokıanın kış lastikleri bazı markaların yaz lastiklerinden bile sessizdi.Bana göre kardaki performansı markalı lastıklerın hepsının üzerindedir.Sonucta finlandiya soguk bır ulke ve yılın buyuk cogunlugu kar altında geciyor.Markanın vıdeolarınada bakabılırsın.
Buz üzerinde güvenle yol alıcam dıyorsan,bu işin en güvenli yolu eklediğim kar paletleridir.Bu paletleri yakından incelemeni öneririm.
açıklayıcı bilgileriniz ve öneriniz için teşekkür ederim mehmet bey...
haklı olabilirsiniz ilk defa bu markayı kış lastiklerinde duydum araştırayım nokianı...
ben nokian markasını çin olarak biliyordum dediğiniz gibi finlandiye ise mantıklıdır...
sağolun...