altıpatlar
Kayıtlı Üye
Öncelikle;
Gardaşım Ağam da Sensin Paşamda Gönül Kapısını Çalarak Girdiğinden Sebep..
Sualine gelince; Fitilin Geçme yerleride Plastik (içi sert demir yada çelik) Ama kaportaya plastik temas ediyor ve hiç bir şekilde söktüğünde ne çizik nede sıyrık oluyor.. ama Çok sıkı bi şekilde geçirmen lazım biraz uğraştırıyor.. (Elin yatkındır zaten halledersin)
ikincisi kapı "tıkırt", "takırt" yada tiz bi sesle değilde Tok diye kapanıyor yani kapanmayı yumuşatıyor ve kaportanın tamamı diğer kapıya baskı uyguladığı için bu baskıdan hem ön kapı hemde arka kapı faydalanıyor.. Benim 2009 Makyajlıda da vardı bu(onada kendim yapmıştım beyaz pimapen plastikleriyle, onlar yapıştırmaydı bu daha sağlam ve orijinal oldu) bu kadar ilgi çekeceğini düşünmediğim için söylememiştim.. Tam Vakumlu Kapı gibi olmuyor ama bzim kapılar zaten en dipte kendini çektiği için yapısı gereği öyle hissettiriyor.. birde rüzgar sesinde hissedilir bir azalma sağladı tavsiye ederim senin En fazla yarım saatini alır şu fitili bulup takman.. Beğenmezsen de Sökersinkey:
güzel açıklamalar selçuk bey fitil işini deneyelimkey:
bir de ses için özellikle kapanmalara yumuşaklık olsun diye menteşelere suya dayanıklı kauçuklu gres, kilit noktalarına da silah yağı sürdüm çok fark etti tavsiye ederim yağlama servislerde yapmıyorlar en az 3 ayda yağlarım...