kurtbil
Kayıtlı Üye
Siz sadece konfor olarakmı düşünüyorsunuz bunları? Fiyat sadece konforu etkilemez. Verdiğim örnekteki gibi A5 'teki motor kulağı sadece konfor için hidrolik yapılmadı, aynı zamanda yol tutuşunu etkiliyor. TT-RS 'te içi hava dolu jantlar kullanılıyor, konfor içinmi? Hayır. BMW 3.35 belki M3 performansı gösteriyor, fakat M3 'teki kilitli difensiyele sahip değil. Bu yüzden hiçbir zaman aynı pist performansını gösteremiycek.
Aracınıza sonradan taktığınız herşeyin aracınızı garantiden çıkarma riski vardır.
Aracınızın garantiden çıkarılması için, tabi bu ilgili sorunun, parçadan kaynaklaması ve servisin bunu kanıtlaması gereklidir. Mesala hava filtresi taktınız, 10000km sonra motorunuz patladı. Servis size sadece bu hava filtresinden olmuş diyemez. Kanıt göstermesi lazım. Kurallar ve yasalar böyle.
Söylediğiniz şeyler Türkiye 'de al sat yapan modifiye firmalar için geçerlidir. Yurtdışında modifiye markaları işlemleri için gerekli AR&GE 'yi yaparlar. Bunun için yurtdışında bilinçli modifiye yapıyorlar denilir.
Yurtdışında bu yüzden üst sınıf modifiye edilmiş araçları görürsünüz. Bilmiyorum hiç bimmerpost.com 'a girdinizmi? M3 bölümüne bakarsanız, binlerde ama binlerde modifiye edilmiş E92 M3 görürsünüz. Yada bir m5board.com a girdiğinizde, tonla M5,M6 sahibi modifiyelerini tartışıyor olurlar. Bu kadar insan aptal değil heralde, modifiye ettim aracım elimde kalıcak demiyorlar.
Aracınızdan daha çoğunu istiyorsanız, kendi bütçenize ve isteklerinize göre modifiye yaparsınız. Bu kadar basit.
Bahsettıgınız bellı seylerde haklı olmakla bırlıkte sunu da goz ardı etmemek lazım,mert abının dedıgı gıbı Vw bu kadar basıt bseyı uretemedı mı yada bu gercekten b eksıklıkle arabada sorun yaratıyorsa dısarda 30-40 dolara satılan bu parcanın kendısıne cok buyuk bır malıyet olacagını dusunup es mı gectıler,konumuz bu.konu arabalarımıza sonradan bsey eklemek degıl.ayrıca ılanda gorulen parca orjınalınden kat kat dayanıklı motor kulakcıkları gıbı bsey de degıl.alan takan gule gule kullansın ama bana mantıklı gelmıyor