turboadmin
Kayıtlı Üye
Seat neden baştan koymadı diye düşünürseniz, zaten modifiye hiçbir parça eklemeyeceksiniz.
Hava filtresi chip yapıyorsunuz, bunu neden Seat yapmadı?
Tabikide cost-cutting.
Chip tuning size göreceli bir farkmı katıyor yoksa firmalar 2.0 T araçlar için 30beygir kazandırıyor derken size yalanmı söylüyor?
Tabiki yalan söylemiyorlar, eğer o chiptuning ve hava filtresi sizin aracınızın üzerinde gelseydi, aracın fiyatı 50000 euro değil 55000 euro olarak karşınıza sunulacaktı.
Seat, VW, Audi arasındaki fark nedir? Aynı grubun aracı olduklarını biliyoruz. Aynı konforu, aynı performansı neden sunmuyorlar? Tek fark ne.... fiyat.
Tartışmaya girmek istemiyorum aslında, aşşağıda ünlü modifiye firmalarının aynı parça için yorumlarını koyuyorum. İşe yarayan, takıldığı an fark yaratan bir parça. Bunun üzerine birşey söylemezsiniz diye umuyorum.
Neuspeed: . ..:. Neuspeed Product Details .:.. .
ECS Tuning: Audi A3 FWD 2.0T > Drivetrain > Mounts
VF Engineering: VF Engineering :: Volkswagen Mk5 Engine Mounts
BFI: BFI - Torque Arm Insert
1.6 FSI Audi A3 aracımda 2006 senesinde yurtdışından getirip kullandım, çok memnun kaldım.
Şu an 2008 Audi A5 kullanıyorum ve keşke ama keşke benim aracıma olsada taksam diyorum.
A5 'te hidrolik motor kulakları kullanılmış, ve ECU 'dan yönetiliyor. Yolun sertliğine ve viraja göre motor kulaklarını ayarlıyor. Peki bu sistem Leon 'da niye kullanılmamış? Sadece bizi a noktasından b noktasına götürmüyormu?
Hava filtresi chip yapıyorsunuz, bunu neden Seat yapmadı?
Tabikide cost-cutting.
Chip tuning size göreceli bir farkmı katıyor yoksa firmalar 2.0 T araçlar için 30beygir kazandırıyor derken size yalanmı söylüyor?
Tabiki yalan söylemiyorlar, eğer o chiptuning ve hava filtresi sizin aracınızın üzerinde gelseydi, aracın fiyatı 50000 euro değil 55000 euro olarak karşınıza sunulacaktı.
Seat, VW, Audi arasındaki fark nedir? Aynı grubun aracı olduklarını biliyoruz. Aynı konforu, aynı performansı neden sunmuyorlar? Tek fark ne.... fiyat.
Tartışmaya girmek istemiyorum aslında, aşşağıda ünlü modifiye firmalarının aynı parça için yorumlarını koyuyorum. İşe yarayan, takıldığı an fark yaratan bir parça. Bunun üzerine birşey söylemezsiniz diye umuyorum.
Neuspeed: . ..:. Neuspeed Product Details .:.. .
Under hard acceleration, your entire engine and transmission actually rotates due to compliance in the factory bushings. While the soft factory bushings do a good job of damping engine vibration, they can also create a rubbery, vague response in the vehicle's powertrain.
Our torque arm insert works in concert with the OE rubber bushing. With the insert installed, you car's throttle response will feel better and your shifts will feel more crisp and defined, especially on manual transmission cars.
ECS Tuning: Audi A3 FWD 2.0T > Drivetrain > Mounts
ECS Tuning is proud to release it's dogbone mount insert for the Mk5 platform. The ECS dogbone mount insert works with the OEM rubber bushing to provide a better more rigid connection between the transmission mount and subframe. Less movement in the system will result in smoother shifts and less engine movement under heavy acceleration. Made of a 88A Torque durometer polyurethane. Kit includes dogbone insert retaining washer centering washer and new stretch bolt.
VF Engineering: VF Engineering :: Volkswagen Mk5 Engine Mounts
The VW factory rear engine mount was designed as a soft flexible mount to provide a very comfortable drive. Its drawback was the large amount of engine movement it allowed under torque load and on hard acceleration. Engine movement of the decreases stability under high performance driving conditions and gear selection. We guarantee you will feel the difference when using this mount.
BFI: BFI - Torque Arm Insert
Under hard acceleration, the pendulum mount (commonly referred to as the "dogbone" or by VW as the "torque arm") acts to limit rotational movement of the engine - The factory bushings do a satisfactory job, while limiting vibrations, but only during sedate driving conditions. When pushed hard those bushings flex creating a vauge feeling in the engine and gearbox, and adding to the dreaded "wheel hop" phenomenon.
Our pendulum mount torque arm insert fills the voids in the stock rubber bushing, making what was a soft rubber bushing with voids into what behaves like a solid mount. With the insert installed, you will notice that throttle response will feel better and your shifts will feel more crisp and defined, especially on manual transmission cars.
1.6 FSI Audi A3 aracımda 2006 senesinde yurtdışından getirip kullandım, çok memnun kaldım.
Şu an 2008 Audi A5 kullanıyorum ve keşke ama keşke benim aracıma olsada taksam diyorum.
A5 'te hidrolik motor kulakları kullanılmış, ve ECU 'dan yönetiliyor. Yolun sertliğine ve viraja göre motor kulaklarını ayarlıyor. Peki bu sistem Leon 'da niye kullanılmamış? Sadece bizi a noktasından b noktasına götürmüyormu?