ben yayı sonradan taktırdım. 6 ay falan yaysız kullandım. yaysızken bahsettiğiniz sertlik yoktu arabamda. bahsettiğiniz sertlik Sport Up modellerde oluyor.
daha sonra 3,5 yaya geçtim. konfor hissedilir şekilde azaldı. tabiki çıldırtacak veya taş düşürtecek şekilde değil ama orjinalden sonra konfor hissedilir şekilde azaldı. ondan sonra 3,5 yay varken 18" janta geçtim. konfor haliyle biraz daha farketti.
sonra 3,5 ları çıkartıp 5 cm yaya geçtim ve 3,5luğun bana göre zaman kaybı olduğuna kanaat getirdim. 3,5 luk yayla arasında hiçbir konfor farkı göremedim. hatta bazı yerlerde 3,5 la sert girdiğim çukurlara daha yumuşak girmeye başladım. ama arabanın dalgalı yolda hoplaması arttı bunun yanında.
en büyük artısı ise yol tutuşu oldu. bana göre 3,5 luk yay ile 5 lik yay arasında yol tutuş açısından oldukça fark var. Leon zaten yol tutuşu iyi bir arabadır 5 ten sonra çok daha iyi oldu. dediğim gibi konfor açısından ben şu an rahatsız değilim ama tabi sürüş alışkanlıklarınız ve fiziki koşullara göre de karar vermelisiniz yay işine
anladım. olmazsa yay işine bir süre sonra girerim çünkü şuan peder beyin 2009 elegant corollasını kullanıyorum ve o aracın konforuna, yumuşak süspansiyonuna bi hayli alıştım.