hocin
Kayıtlı Üye
1.2 tdi kullananların bazıları yakıttan çok memnun bazıları ise dudak uçuklatacak rakamlar söylüyorlar ve pişmanlar ben de kiralık olarak 3-4 kez kullandım 5,5-6 lt civarı ancak tutturabildim.Bu araba şehir içi sakin kullanım ile düşük tüketim vaad eden bir araba, ayrıca her dizel gibi kısa mesafelerde kullanım bütün yakıt avantajını yok ediyor.Eğer örneğin istanbulda çok yoğun olmayan trafikde git gel 20-30km nin altında bir mesafede kullanıyorsanız benzinli 1.2 almak bile aradaki fiyat farkını düşündüğünüzde daha iyi olabilir.Ayrıca sert araba kullanıyorsanız, birde gitmeyen bir arabayı gereksiz zorluyor devir çevirtiyorsanız, yada boş yol bulunca örneğin çevre yolunda hemen 100 km nin üstüne çıkıyorsanız 1.2 tdi den bence yakıt ekonomisi beklemeyin .Dizel arabada 1.2 den 1.6 ya geçtiğinizde daha önce yazılanların aksine biraz daha hızlı,spor yada trafikteki hırçınlıkları motor tolere edebiliyor.1.6 tdi golfbluemotion için yazıyorum 120 km 5. vites devir 1750 anlık yakıt tüketimi 3-3.5 lt arası gösteriyor. 50 lt mazot alıp tatile çıktım klima ful açık arabada 3 kişi bagaj da dolu 1280 km gittim. Ama şehir içi sakin ötesi kullanıp ancak 940 km gördüm. Genelde biraz hızlı kullanıyorum bu da şehir içi 100 km ye yakın oynatıyor 860-880 anca görüyorum tabi tem i değil hep e-5 i de kullanmamın etkisi vardır(jantlar 17, ağılık 1330 kg) ama 1.6 tdi şehir içi dışı karma kullanıma daha uygu bir motor ve kullanımı çok zevkli şehirler arasında vites düşürme diye bir olay yok.Fakat çok sakin kullanan diğer unsurları da dikkate alıp(lastik havası falan) yakıt ekonomisi yapacağım diyorsanızda 1.6 yada daha yüksek başka bir moturun da 1.2 tdi ile baş etmesi de bence pek mümkün değil... Yani lafın özü araba seçerken kendimize uygun,amacımıza uygun bir araba seçmeliyiz, yada arabaya uymaya çalışmalıyız falan falan1.2 tdi 4-6,2lt arası yakıyorsa 1.4-1.6-1.9 tdi lar da izlenimlerim kadarıyla bu aralarda yakıyor. benim anlamadığım motor hacimleri farklı nasıl oluyor bu iş çözemedim bir türlü.
yanlış anlamayın dizel alırsak eğer fikir sahibi olalım diye soruyorum.1.2 tdi ile işkence cekmektense aynı tüketimlere sahip yüksek motor alınır