fnasif
Kayıtlı Üye
Faruk abi sen chip yaptırdıktan sonra hiç sıkıntı yaşadınmı memnunmusun?
Patroncum zorla Cezmi abiye attıracan beni ben sorun yaşadım da denebilir yaşamadım da.
Yaptırdıktan sonra performans olarak faydasını epeyce gördüm, yaklaşık 15bin km kilometre geride kaldı bu halde. Basınca farkedilir bi şekilde sollamalarda rahatladım, gidiş gelişlerde önceden geçer mi diye düşündüğüm çoğu yerde şimdi hiç sıkıntı çekmeden geçiveriyorum. Mesafeyi kontrol ediyor arkadan gelen araçları kolluyorum, sinyal verip kafa çıkartıp gaza basınca önümdeki aracı hemen geçiveriyorum bu çok keyifli.
Yakıt tüketiminde benim kullanma tarzımla chipi yapan arkadaş çok rahat tasarruf edebileceğimi söyledi ama, ben tüketimde bir değişiklik olduğunu sanmıyorum. Performanslı kullanımda öncekinden fazla yaktığını gördüm, normal kullanımda önceki ile aynı diyebilirim. Yakıtım düşmedi yani.
bide geçici motor arıza ışığı yanıyordu ilk yaptırdığımda, bunun sebebi dumpvalve bazen takılı kalıyormuş ve fazla basınç uyarısı vermiş birkaç kere. Bu arızaları kontrol ettirdiğimde geçici arıza olduğunu gördük. Bizim dumpvalve'ler diyaframlı tip değil, gerekli yağlamalar yapılınca bu geçici arızalar gitti. güncelledikten sonra bir kez daha yandı ve hemen kontrol ettirdim yolda iken Keleşler'e, geçici arıza çıktı. 1500km sonra yeniden yandı ve yaklaşık yarım saat ilerledikten sonra da arıza ışığı söndü. Bayram dönüşünde Ankara cvarında sönen arıza ışığı tekrar yanmadı hala. Sanırım bu geçici arıza olayları bitti gibi.
Kullanma tarzıma gelince, yazılımdan önceki halinden daha az gaza basar oldum, daha sakin gitmeye çalışıyorum. Gerektiğinde motor durum sıcaklığı iyi durumlarda iken yükleniyorum ara sıra ama sürekli değil. En son Süreyya plajı ışıklarda Honda civic egsozlu optik farlı yapılı gaz verdi, modeli motoru neydi şimdi ne desem yalan olur. Aynı anda kalktık ışıklardan, redline sonlarında değiştirdiğim viteslerle Honda epeyce bi bağırdı egsozla ama mesafe gittikçe açılıyordu, ben Adatepeden döneceğim için hemen sinyal verip fazla abartmadan gaz kestim ve beni geçerken kornaya bastı frenledi ve yoldan ayrıldığımı görünce de tekrar gazladı gitti.
Şimdi iyi desem de kötü desem de her ikisi de doğruluk payları var. Bu haliyle Yunus Emre'de kullandı Mersin'de, hatta babası da kullandı ve farkı hissettiler. Çok ileri kmlerde durum ne olur bilemem ama bu hali çok keyifli. Keşke stok halde 150hp veya üzeri olsaydı da bu hareketlere hiç girmeseydik diye aklımdan geçmiyor değil. İbiz cupra gibi bir makinem olsa hayatta elletmezdim.