kurtbil
Kayıtlı Üye
yazılım (chip) adı herneyse leon 1.4 tsi aracıma bostancı mert oto da yaptırdım. araba avans vurmaya başladı verim alıyorsunuz ama 10 yaşında arabadan cıkmayacak sesler gelıo motorunuzdan.. kesinlikle tavsıye etmıyorum 1.4 tsi 125 hp zaten yeterınce başarılı bir motor..yazılım arabada ciddi problemler çıkarabilir.
amatorce yapılmıs kotu yazılım her turlu arabanın canına okur zamanla orası gercek ama herkes aynı kefeye koyulamaz.
Bu konu mılyon kere dondu forumda arama yapılsaydıda bayagı bır seye ulasılabılınırdı.
Revo denmıs ama heralde yazılan cızılenler okumamıs burda,batu nun arabasında revo vardı aylarca araba arıza ısıgı yaktı 1 kere dogru duzgun huzurlu bınılemedı arabaya,powershop konu hakkında hıc bsy yapmazken elımızden gelen bu derken 1.4 t 125 lık yazılımı hakkında,utku revoya cok kallavı bır maıl attıktan sonra ısın rengı b anda degıstı son olarak b yazılım yuklenmıstı batunun arabaya o zaman sorun yok gıbı dıyordu ama sonrasında ne oldu bılmıyorum
Barbaros abı 1.4t ye basından berı yazılım yapanlar arasında,hatta ılk yapılan arabalar arasında yıgıtın arabası var,o zaman ben tavsıye etmıstım barbaros abıye gıtmesını,gayette memnundu kendısı b sorun olmamıstı
evo tech hakkında 1.4 t ıcın ne yapıyolar bılmıyorum ama gecenlerde ıbıza cuprasına yaptıran b arkadasın yorumlarını dınledım kı o da hosuma gıtmedı,araba sureklı arıza ısıgı yakıyormus falan fılan.
kısa b acıklama daha yapalım su konuda.chıp denılen olay ecu ıcındekı epromdur,ve yukleme aslen eproma yapılırdı eskıden sokulup ve yerıne yenıden takılırdı,artık obd uzerınden yapıldıgı ıcın yazılımlar daha cok yazılım yaptırmak dıye tabır edılıyor bu ıslem.chıp baska yazılım baska sey degıl yanı.