Punisherkp
Kayıtlı Üye
Chip zaten türkiye'de yazılım olarak biliniyor. Gökhan abinin demek istediği modüller var. Ufak bir modül motorun beynini yanıltma yöntemiyle çalışıyor. Pek sağlıklı olmadığı söylenir ki sağlıklı olsaydı daha zahmetli olan yazılım yapılmazdı
Yazılım dediğimizde motorun beynine girilerek ayarların değiştirilmesidir. Sağlıklı yapıldığı sürece pek bir zararı yoktur fakat yine de turbonun ömrünü azaltabilir. Aşırı yüklenme sonucunda ve bilinçsizce yapılırsa motoru elinize bile alabilirsiniz. Son zamanlarda laptop'ı olan yazılım işine girdiği için yapılan yer önemlidir. Yazılım yapıldı diye ha bire gazlarsanızda motorun ömrünü kısaltırsınız. İşi iyi bilen birisine yaptırırsanız pek bir sorun yaşamazsınız. Forumda da genelde Barbaros Bayrak (PSChiptuning) öneriliyor. Bende gittim yaptırmak için dyno'da veri alındı fakat benim motorun koduna uygun dosya yoktu yani henüz ana bilgiler okunmamış. Okuduğu zaman haber verilecek ve yaptırmaya gidicem. Aracınız daha iyi yürüsün istiyorsanız iyi bilen bir yerde yaptırabilirsiniz.
barborosta yapma bence revo ya da evo tech derim ben paraya kiyarsan yazilimi ilk yapan markadir evo tech