Emre abi merceklerin bozulma olayı piyasada satılan birbirine benzeyen nokia bataryalı kameraların kronik sorunu sanırım. Son 1 ayda 3 tanesini eskittim. Şuanda çok fazla kişinin kullandığı ve çekim kalitesini de beğendiğim bu linkteki kamerayı düşünüyorum. Fiyatı Türkiye'de 110 lira civarından başlıyor.
Dealextreme'den almayı düşünüyorum 65 liraya kargo dahil geliyor tek sorun kargo 1 ayı buluyor. Nokia bataryalı olanlardan almayı düşünenlerde tekrar düşünmeli bence. Arabanızın ön camında 40 45 derece ısıya maruz kalabilecek bi bataryayla gezmek bana korkutucu geldı acıkcası. 2 gün camda duran kamera acılıp gıcırdamaya bile başladı. 3. kamerayı hepsiburada üzerinden almıştım daha inceleme yapmadılar bakalım sorunu kabul edecekler mi
Kameranın incelemesi
Aykut ilgine teşekkür ederim kardeşim. Naçizane tavsiyem, kameralar konusunda ilk mesajımda verdiğim linke göz atmandır. Bu çinlilerin yaptığı ürünlerde hele hele elektronik ise güvenilir yerden almakta yarar var. Bazen bizim "Hadi canım, o parçayı da çalmazlar herhalde" dediğimiz dandik çipleri, bobinleri vb. eksik ya da daha zayıfını takabiliyorlar belki de 0.5 cent kâr için...
Bu kameralarda da pilin dışında chipset dedikleri bir nevi işlemcinin markası mühim. Yerinde olsam 20 dolar daha verip 30 dolarımı riske atmaz ve @eneSene 'nin paylaştığı cihaza göz atardım Olmuşken iyisi olsun diye düşünüyorum. Eğer amacımız trafikte gerçek suçluyu ibraz etmek ise aracın 10 bin bakımına verdiğimiz paranın daha azını böyle bir cihaz için vermek yanlış olmaz Üstelik cebimizde minimum 1000'er TL'lik cep telefonları ile gezerken..