Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Akaryakıta ZAM ve İNDİRİM haberleri

2 gundur kullanmıyorum garaja koydum cebımde paaram kalıyor :D

beter etsinler allah vere 10 tl olsun....

al bendende o kadar desteklediğimden değil ama kılıçdaroğlunun çok doğru bi konuşması geldi aklıma; memurlar emekliler sürekli şikayet ediyor iki kesimin sadece yarısının şikayet ettiğini düşünürsek ve akp ye oy vermezlerse zaten akp iktidar olamaz... bu seçimdede akp iktidar olursa memur ve emekliler için bırakın beni hiç kimse artık bişi yapamaz demişti... yani kendi kendimize yapıyorz bu kadar basit...

sabit hali hazırda bi konu varken neden defalarca bu konu yeniden açılıyor?
lütfen forum kirliliğine dikkat edelim

bu akaryakıt zamlarına karşı bir tutum sergilenmez ise hakiakten ne hükümetin dur diyeceği var nede milletin benzinden alınan vergi %67 bizim ülkemizden alınıp kıbrısa giden akaryakıtın satış fiyatı bizdekinin tam yarısı ve bu durumu protesto etmek amacıyla her sabah saat 08.00 ve her akşam saat 19.00 da son akaryakıt zamlarını protesto etmek amacıyla 10 dakika dörtlülerimizi yakarak bir eylemcede bulunuyoruz sizlerinde destek vermesini bekliyorum bu eylemceye 89.2 alem fm dinleyerek katılırsanız daha eğlenceli olabilir. şimdiden teşekkürler...

Kısa bir şey paylaşmak istiyorum yorum size ait.

Alıntıdır. HT gazetesi 15 aralık

-VERGİLERİN SATIŞ FİYATINA ORANI-
Maliye Bakanlığına göre, 95 oktan benzinde toplam vergilerin perakende satış fiyatına oranı 2005 yılı başında yüzde 75,4 düzeyindeyken, Aralık 2010'da bu oran yüzde 64,8'e indi.

Motorinde de, 2005 yılı Ocak ayında satış fiyatının yüzde 65,1'i vergilerden oluşurken, vergi oranı günümüzde yüzde 55,5'e geriledi. Verginin satış fiyatı içindeki oranı, kırsal motorinde de yüzde 63,5'den yüzde 55,1'e düştü.

Buna göre, 2005 yılı başından bu yana toplam vergi yükü, 95 oktan benzinde yüzde 13,1, kırsal motorinde yüzde 13,3, normal motorinde ise yüzde 13,3 oranında azaldı.

Akaryakıt ürünlerindeki en son vergi düzenlemesinin 31 Aralık 2009'da gerçekleştirildiğine de işaret eden Maliye Bakanlığı, bu yıl vergilerde herhangi bir değişikliğe gidilmediğine işaret etti. 2011 yılında da akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV'de artış yapılmayacağını bildiren Bakanlık, buna karşılık 2010-2011 döneminde TÜFE'de yüzde 13,2'lik bir artış öngörüldüğüne dikkati çekti.

--- Yazı çok uzun olduğu için sonunu yazdım ama özet olarak vergi oranlarında geçmiş yıllara göre düşüş olduğu belirtilmiş. E benzinin fiyatı sürekli artıyor derseniz onu da pompacı gelirlerinin yüzde 5'in üzerine çıkması olarak okumuştum bir yerde.

Ne olursa olsun vergiler azalmalı- Pompa fiyatı azalmalı- Araçlardaki ötv azalmalı ( ki araç sahibi olmak artık bir özel tüketim değil ha kendime yat alırım o zaman özel tükettim derim arkadaş :) ) - Benzinde Ötv sonrası kdv alınması düzeltilmeli yani verginin vergisi diye bir şeyin olmaması gerekiyor.

Saygılar

gözden kaçırılmaması greken nokta şu olsa gerek:
2005 yılı benzin fiyatı 2.37 asgari ücret 390 tl = 165 lt benzin
2011 yılı benzin fiyatı 4.02 asgari ücret 544 tl = 135 lt benzin

işte alım gücümüzün düştüğünü gösterir tablo bu olsa gerek 30 lt benzin açıktayız buda 120 tl eder asgari ücret bazında ve buda asdari ücrete %23 daha zam verilmesi gerekliliğini ortaya çıkaraır yada benzinin 3,29 olması geerekliliğini ortaya koyar

gözden kaçırılmaması greken nokta şu olsa gerek:
2005 yılı benzin fiyatı 2.37 asgari ücret 390 tl = 165 lt benzin
2011 yılı benzin fiyatı 4.02 asgari ücret 544 tl = 135 lt benzin

işte alım gücümüzün düştüğünü gösterir tablo bu olsa gerek 30 lt benzin açıktayız buda 120 tl eder asgari ücret bazında ve buda asdari ücrete %23 daha zam verilmesi gerekliliğini ortaya çıkaraır yada benzinin 3,29 olması geerekliliğini ortaya koyar

+1

Geri
Üst Alt