Ayberkle ile emre aynı zamanda uzaklaştırılmıştı.Ayberk(hoşgeldin) burada ama emre yok demekki geciken bir adalet var.Bu arada aradakı hararetten emrenın yazdıkları gozden kacmıs herhalde o yuzden alıntı yaparak başaldım...
Araba hayatımın her anında oldu bır sekılde ılk sırada araba oldu.Son bırkac yıldır yasadıgım saglık sorunlarından dolayı bazılarınız bılıyordur bazılarınız bılmıyordur.Bu yuzden farklı hobılere yoneldım amator balıkavını ılerlettım maket gemı yapmaya basladım hatta bır tane bıtırdım resımlerı paylaşmadım.!En son detailing olayına merak sardım....Lafın kısası buradan baska bır kac sıtede daha uyelıgım var ad vermıyorum reklama gırmesın.Aşagıya ıkı tane lınk ekleyecegım ve lutfen okuyun..
http://www.detailingturkey.net/showthread.php?t=9148&highlight=di%FE+doktoru
Bu sıtede aynı zamanda detaılıng ıle ılgılı konu var sıte ıcerısınde sıte bır cok sıteden uye ve yonetıcı var konuyu ıyı okuyun hıc dalga gecen var mı bakın
http://www.techturkey.com/forum/soh...r-yardim-kopek-mamasi-ne-kullaniyorsunuz.html
Bu sıteyı herkes bılıyor otomobıl dunyasının duayenlerı burada konu evcıl hayvan dalga gecen var mı yokkkkkk.
Araba guzel hayatımızın merkezi ama onun harıcınde yasananlarda var.Kimse bır sıkıntısını yada derdını korkusunu sokaktan gecen bır ınsana anlatmaz bır yakınına sıcaklık hıssttıgı bır kısıye acar.Bız uyeler konulara torum yaparken bıraz daha dıkkatlı olalım.Sonucta ınsanları kırmak cok basıt kazanmak cok zor bunlarıda unutmayalım.
Birini banlamak forum ortamında verebilceğiniz en büyük ceza. Acaba bu cezaların keyfi uygulanmaması için yapılmış bir uygulama varmı? Birini banlarken yönetim şahış olarakmı karar veriyor yoksa konsey olarakmı? Samimiyetim ve merakımla soruyorum..
hayir biz a sosyal sekilde surekli araba konusalim demiyoruz ayberkte oyle demiyordur ama simdi ad vermeyeyim giden arkadas nerede duracagini bilmiyordu konu cercevesinde
yanlis anlama sen adam siirler cicekler bocekler artik kadin adamlar mi istersin :
Ben de neden banlandığımı hala bilmiyorum
Varsa delili gösterilsin diye de söyledim. Herkes hata yapabilir. Yoksa, kardeşim biz yanlış bişey yapmışız denir özür dilenir olur biter. Ama bu şekilde üstü kapatılmaya çalışılması hoş değil. Ki gerekçe olarak gösterilen sebepler, insanın adını lekeleyici şeyler. Aynısı daha önce de yapıldı. Banım açıldı ancak şahsımdan bir özür dilenmedi.
Derim aybars tabiki derim de , mantıklı bir üslupla , saygı çerçevesinde... şu an söylemeye çalıştığım faul gibi gelebilir ama bunun önemi konu içerisinde ortaya çıkar ancak...
Şuanda üye olduğum forumlar ; renault, ford vw, hyundai, bmw, seat
çok samimi söylüyorum bir basit konu açalım 1 saat mühlet verelim SCW de atılan mesajlar bu sitelerdeki konulardan en az %50 daha fazladır.. 1 haftadır bir konu açtım acayip basit bir aracın yol tutuşuyla vs ilgili 1 kişi cevap yazdı, tanıtım konusu açtım 5-6 kişi cevap yazdı..
Demek istediğim SCW nin aktifliğini kıyaslarsak ve üye dağılımını gerçekten bu off topice açılan konular az bile... Bizzat gezip gördüm inceledim.. Bu site gittiktçe büyüyor aktiflik oranı %30 arttı son aylarda aylık trafiklere bakıyorum uçurumlara yükselmişiz bunun kimse farkında değil... E haliyle herkezin bir önerisi, bir derdi bir sıkıntısı oluyor.. 1 günde 15 sayfa cevap atılırmı? Geçen bir konu değerlendirecektik okuyayım dedim gözlerim yoruldu ya..
Yani demek istediğim şu büyüme oranıyla orantılı olarak sorunlarda doğuyor zaman zaman. Minimum seviyede yine bunları tutacak olan bizleriz.
benim anlamadığım bişi var..
sadece teknik konularda konuşulsun diyen herkes neden atıyorum hangi parçanın başka hangi araçlarda kullanılabildiğini, parça kodunu, fiyatını vs. anlatan konular açmıyo..servise gidilmesinden yana olanlar neden xxxx motorunun turbosunun nasıl sökülceğini, nasıl yağını değiştirebilceklerini en basitinden polen filtresini nasıl değiştirilceğini yazmıyolar. ??
ya da biri çıkıp turbomdan tuhaf sesler geliyo dediği zaman servis denilmesine bozuluyolar. ??
şimdi tekrar baktım 1.5 sene önce açmışım ileri sürüş teknikleri konusunu neden orda 40 cevap var..motor parçalarını vs. geçtim hani teknik konuşulcaktı hani teknik paylaşımlar, teknik tartışmalar yapılması isteniyodu. ??
rolling konusunda..
videoların gaza getirceğini pek sanmıyorum ama frenleyeceğini hiç sanmıyorum..yasak olmasının benim için en büyük doğrusu bi çok insanın tartışmanın ne demek olduğunu bilmediği için kavga çıkmasıdır..bunun için de suçlanabilcek biri varsa bu yönetim değil herkesin kendini suçlamasıdır..sırf yıllardır öyle biliniyo diye bişi doğrudur diye bişi olmadığı gibi, bi insan bi konu hakkında ****tartışırken**** açık fikirli olmak zorundadır..SCW içersinde de bişiler tartışılırken art niyetle cevap yazdıktan sonra neyin rolling'i neyin videosu. ??
forum içersindeki diğer konular için..
forum kuralları dahilinde olduktan sonra kime ne. ??
istemeyen okumaz hiç bakmaz..başlıklarından bilgi paylaşımı çıkmadığı izlenimi çıkıyo olabilir ama onlarda da belki Seat'a dair değil ama farklı konularda güzel şeyler çıkabiliyo..forumun sadece Seat'tan ibaret olup TRT'nin siyah beyaz yayınlarındaki gibi sıkıcı bi formata bürünmesini şahsen istemem..
bunların dışında kimse kimseyi buraya zorla log in oldurmuyo..burda herkes SCW'yi sevdiği güzel paylaşımlar olduğu SCW'den Seat'a ve TR'ye, dünyaya dair bişiler öğrendiği izlediği için seviyo..sevmeyen de zaten uğramıyo doğal olarak..herkesin özgür iradesi var..burda MEB'e bağlı ders vermiyoruz..herkes başta kendine sahip çıkar geliştirmeye çalışırsa SCW bi adım daha ileri gider..SCW'yi geliştirmeye çalışmaktan önce her birey kendi kusurları gidermeye çalışır taş üstüne taş koymaya çalışırsa SCW'nin daha lehine olur..sosyal ağ analizinden önce herkes kendine baksın.. key:
dengesi şaştı diyen ve SCW'yi düşünen teknik konular açar, farklı karşılaştırma konuları açar ve tartışmayı bilir Alp..sadece fikir beyan edip kenara oturulcaksa söylemenin bile anlamı yok eylem..eylem.. :hosgeldin:
Ben kakadu papağanı istiyorum desem aylardır arıyorum
Ama kule gergisi-fr sis farı-jant arıyorum desem aramakla kalmıyorum bilgide paylaşımı yapıyoruz farklı şeyler,detaylar öğreniyoruz.
Bunlarda otomobille alakalı şeyler bunların yanında sitede daima teknik olamaz mutlaka çeşitlilik yaratacak unsurlar olmalı ama bunun sınırını bilmek lazım.
Birisi teknik ister birisi biraz geyik ister.Ben her ikisinide istiyorum mesela.Ama yönetim ne isterse o olur çünkü bunu iyi biliyorum.Forum yönetmek zor iştir.Bence bizim yöneticiler idare ediyor eğer yönetse kuralları uygular ki o zaman kimse 2 kere düşünmeden konu açamaz,mesaj atamaz.Anında uzaklaştırma-ban yer.Biraz duyarlı olmak lazım.Kuralları değil saygıyı korursak zaten kural kendiliğinden işler
Yiğit kule gergisi için marka ve satan yerin telefonunu istiyorum
xx
ben sana ayarım kiraz konusunda madem burda bir aileyiz arkadaşın karısı aş eriyordu kiraz lazım gören bilen varmı dedim sen tuvalet kağıdı bitmiş dedin.yasaklandın yemedin içmedin bu kompozisyonu hazırlamışssın 1 hafta boyunca
et alimlle sohbet bulursun mertebe etme cahille sohbet dönersin merkebe
dahada bir şey yazmam...
Yazın için teşekkürler,Bazı konularda sana haksızlık yapıldığını düşünüyorum ve şahitte oldum.Yanlız fikir olarak senden ayrıldığm konu şu sadece araç ile ilgili diyorsun başka hiç birşey istemiyorsun yazından anladığım, o zaman burada olacağını söylemişsin,burada sadece motor,yay vs gibi teknik konular olursa burada sadece sen ve senin gibi düşünen arkadaşlar kalır,ben her iki platformunda olması taraftarıyım (Çiçek,böcek,bağ,bahçe konularından bahsetmiyorum) eğer bu olmadığı taktirde bu siteye girmezsen benim dediğim tarzda olsun dersen o zaman bencillik yapmış olmazmısın.?
Ayberkin demek istediği,OFF TOPIC diye bir başlık altında toplanması bu tarz konuların..yine isteyen istediği geyiği yapabilecek..biz de yapıyoruz.ama sitenin imajı ve ciddiyeti açısından OFF TOPIC gibi bir başlık daha mantıklı olacaktır.
Serbay abi,herkes sussun biz konuşucaz demişsin,bu şekilde sorunlar çözülmüyor malesef.Tamam belki ayberki beni onu bunu sevmeyen insanlar vardır tıpkı bizim de olabileceği gibi,ama burada tartışılan konu herkesin menfaatine.bu şekilde hiçbir sorun çözülmez
Arkadaşlar Merhaba
Öncelikle bu başlıkta yazılan ve kısmende olsa hak verdiğim yazıları alıntı yaptım..Katıldığım ve katılmadığım noktalar var..
Bu siteyi ilk tanımam bir tuning firmasından malzeme almaya gittiğimde gördüğüm Çağlar ve Murat kardeşim sayesinde oldu..Kişisel yaklaşımları,ilgileri ve sıcaklıkları sayesinde SCW ye üye oldum..Sonrasında foruma girdiğimde ve okuduğumda araba ile ilgili bilgileri çok olan arkadaşlarım(Barış,Özgür,Ayberk,Alp,Levent Bey ve diğerleri) olduğunu gördüğümde doğru adreste olduğumu anladım..
Sitede belli bir süre kaldıktan sonra tanıştığım ve paylaştığım arkadaşlarımla birlikte birçok organizasyon yaptık..Bunların bir kısmı ailemi de götürdüğüm sosyal paylaşım,bir kısmı Maltepe mangalda olduğu gibi tek gittiğim arabalar üzerine konuştuğumuz organizasyonlardı..
Forumda Ayberk in teknik bilgilerinden de yararlandım,SCW üyesi gördünüzmü konusundada yazdım..Yeri geldi kafamı dağıtmak için arkadaşlarla geyik yaptık..Yeri geldi gereksiz konu açan arkadaşlarıma da telefon edip tepki verdim..
Yeri geldi kafama takılan(Araba ve özel ) bir soru için Kıvanç ı,Alp i,Barış ı,Murat ı,Çağlar ı,Serbay ı,Özgür ü,Gökhan ı,Süleyman ı aradım..Bunlar çeşitli konulardı..Yeri geldi Özel hayatımızda paylaşım için dost sohbetleri yaptık..Evime gelen oldu sağ olsun evinde misafir edende
Yazdıklarımdan anlayacağınız gibi ben Hem araba hemde sosyal konularda SCW den alabileceklerimi aldım..Ve aktif olarak bulundum burada..Ama hiçbir zaman kimseye saygımı bozmadım,kimsede bana saygısızlık etmedi...
Benim yazdıklarınızı okuduktan sonra sizlerin Kardeşi veya büyüğü olarak söyleyebileceğim tek şey;
Burası internette aktif olan bir site..Evet Seat sitesi ama buradaki insanlarında İNSAN olduğunu unutmamak lazım..İnsancıl paylaşımlar olacak tabii ki ama cevaplar ve yaklaşımlar SAYGI ÇERÇEVESİNDE olmalı..
Herkes hata yapabilir..Üyelerde,yöneticilerde...Herkes buranın her iki yönde aktif olan bir site olduğunu kabul ederde saygısını korursa,yazdıklarına veya ceza yöntemlerine dikkat ederse sorun olmayacağı görüşündeyim..
key:
SEVGİ ve SAYGILARIMLA