DarkPassenger
Kayıtlı Üye
Aynen Kardeşim..
İkinci yani Genel kullanım ortalamam Bayiden çıkarttığımda 13.4 lt idi o düşe düşe bu gün 7.6 ya geldi ve şehir içi bile çok nadir 8'i görüyorum oda sıkışık trafikte onun dışında genelde 7 litrelerdeyim.. Ev ve okul arası inişli çıkışlı ve çok dur kalklı 8'e yaklaşmasının sebebi de bu.. düz yerlerde 7 lt nin üzerine çıkmayacağını zannederim.. bunlarıda göz önüne alınca Dizelde 8-9 litre yakıyor diyen arkadaşlara şaşıyorum..
Ayrıca bu gün tekrar kontrol ettim bizim FR lar ile Style 1.4 TSI ların Fabrika çıkışı yakıt ortalamalarında 1lt fark var FR daha aza yakıyor key:
Dizelde 8-9 nasıl görülür anlatayım. Aracınızı kısa mesafelerde ve dur kalklı trafikte kullanırsınız, motor ısınmaz, ozaman da fazla yakar. Örnek vermek gerekirse işe giderken 6 lt ortalama ile, dönerken de 11 litre ortalama ile gidiyorum. ev-iş arası 2 km ve biraz yokuş aşağı, yolda 5 yerde tamamen durup tekrar hızlanıyorum. ortalamasını alırsak 8,5 yapar ki bu da küçük şehirler de bir çok kişinin başına gelebilecek bir güzergahtır. Aracımı da gayet sakin kullanıyorum yani.