Anlamadım neyden bahsettin bak 1-2 sayfa önceye konuya yenimi dahil olmuşuz
Konu yakıyor ama gitmiyordan başladı sen avukatlık yapma konuya nerden dahil olduğumu bilip bilmeden yorumda yapma önce bi bak ondan sonra konuş istersen ..Evet 1.6 LEON GİTMİYOR sana göre gidiyorsa sen giden araba görmemişsin..Neymiş senin farklı doğruların ?
Arkadaş birincisi terbiyesizce sayılabilecek "avukatlık yapma" gibi emir kipli ifadeleri kullanmayalım forumun düzeyi açısından daha iyi olmazmı?
İkincisi ben Leon gidiyor demiyorum Leon ortalama olarak diğer 1.6 arabalar
kadar gidiyor diyorum.Ve fabrika verileriyle görüşümü desteliyorum Siz ise bi video paylaşıp o videoya göre kendi savınızı savunuyorsunuz.Ancak benim dediğim ŞU : Leon 1.6 8 V nin rakibi sayılan, yani alıcı kitlesi olarak aynı müşteriye hitap eden araçlar neler ise (örneklerini verdim: Megane,Astra,Golf,A3,Focus Civic ve Auris) onlara göre performans olarak ortalama değerler sunuyor Çok bariz bir zayıflığı yok 8v ve 102 beygir olmasına rağmen diyorum.Elbetteki örneğini verdiğin bazı araçlar Leondan performans olarak daha iyidir ve geçebilir (Ama içinden geçemez) ancak aynı Sınıfmı Leonun yerine tercih edilecek bir araçmı Bunun için sadece performans yetiyormu sence? Tercih edilecek bir araba mı? Bunu anlatmaya çalıştım...
Arabaları mukayese ederken sende bilirsinki gerçek rakipleriyle kıyaslanır.Bir alt sınıfla değil.
---------- Post added at 18:39 ---------- Previous post was at 18:35 ----------
Aynı sınıf (Model yılı olarak) bir araç söyleyemedin dikkat edersen...Salt performans amaçlı bir araca binmiyorum ve aramıyorum arasam bu paraya bu arabayı almazdım.Ben şu andaki aracıma fiyat / fayda rakip olarak genel değerlendirmelerde (performans dahil) Focus,Auris,Astra,Golf,A3 ,Civic,Megane gibi araçları rakip olarak görüyorum ve gerçek anlamda da rakipleri bunlardır. Bunların arasında 1.6 8V Leonun içinden geçecek performansta bir araç yok 1.6atmosferik motorlular olarak.İşte sebep budurki 1.6 Leon bir 1.6 araç ne kadar gidiyorsa o kadar gidiyor dedim.
Seat Leon 1.6 8V 11,7 sn
Renault Megane 1.6 16V 11.7 sn
Opel Astra 1.6 16V 11,7 sn
Ford Focus 1.6 16V 10,9 sn
Golf 11,3 ve A3 12,1 sn
Civic 1.6 10,3
Toyota Auris 10 sn (Yeni çıkan versiyon 132 bg)
Tablo böyleyse benim aracımın diğer araçlar kadar gittiği ortada.İçinden Geçecek tabirini yerine getirecek bir dünya araç bulamadım doğrusu sadece Auris ve civic Daha performanslı görünüyor ama genele vurulunca Leonun performansının berbat olmadığı, NORMAL olduğu ortada...He bide benim Araba 102 beygir milletin fazladan olan 13 beygiri pek koşmuyo galiba ....
bu arada teknik veriler koymuşsun yukarıya daha yeni gördüm hani onlara bidaha incele ben şimdi o verileri verip seni bozmuyim kafandan yazma o verileri
megane'de 1 sn fazla atmışsın kafandan mesela astrada öyle
Opelin Resmi sitesinden bak sonra Özür bekliyorum Kafadan atmışsın lafına
http://www.opel.com.tr/content/dam/...Overview/04_Pdf/Astra_NG_Specsheet_112009.pdf
Linkte burda ...
---------- Post added at 18:40 ---------- Previous post was at 18:39 ----------
Ayrıca tüm veriler firmaların resmi sitelerinden alıntıdır.
---------- Post added at 18:42 ---------- Previous post was at 18:40 ----------
http://www.renault.com.tr/page.aspx?id=518
Renault da burada...