_AS_
Kayıtlı Üye
kardeş bu dediğin 1.2 için hangi aralıktır.artık bunu da yapacam daha da olmadı olmaz demek ki sorun bende.ya inanın basmıyorum şöyle köklemiyorum.aynen arkadaşların dediği gibi kullanıyorum.olmuyor olmuyor.yani aklım almıyor ben nevşehir gibi bir yerde trafik falan yok yapamıyorum.adamlar istambul gibi bir yerde fabrika değerlerinin altında yakıyorlar.müthiş bişey.fabrikayı arayıp bu adamları işe alın diyecem.sizden az yaktırıyorlar hem de laboratuvar ortamında değil istambul trafiğinde.hadi işiniz hazır ha
Abi sana bazen kızıyorum geçen sana anlatmaya çalıştım böyle böyle diye bana saçma sapan smile lar attın gittin bazende üzülüyorum aradığını bulamadın aracından yakıtın fazla yok yere cebinden gidiyor yok yere arabadan da soğudun...
1.si yol eğer düzse vites göstergesine harfiyen uy
eğer yokuş yukarı ise 2. viteste muhakak 2500 3000leri ağır bir şekilde gör topuklamadan yoksa araç 3te kasıyor biraz diğer viteslerde de göstergede ok çıktığından 300 400 rpm sonra vites at
yok aşağı isen o göstergeyi dinlemeden 1900 2000lerde hatta 1800lerde sal gitsin arabayı zaten topluyor torktan
2.si gaz pedalına altnda yumurta varmış gibi bas biraz yavaş hızlanmaya çalış, alt devirlerde sen fazla basarsın araba gitmek için fazla benzin pompalar ama çabuk ivlenemediği için sen az bastığını zannedersin ayağını komple gazdan çekip tekrar hafif basıldığında tork un elverdiği ölçüde gittiği bölümü yakalayabilrsin
3.sü arabayı mümkün olduğunca az devirde kaldırmaya çalışın 1200 devirde çok rahat şekilde düz yolda kalkabiliyor bizim araçlar tabi meğile göre bunlar değişebilir...
4.sü cruse control ün düzlük performansı mükemmeldir sabitlendiği hızda minimumu yakar ama sadece düzlükte yokuş yukarı crusedan çıkartın ve aracın yavaşlaması için tolerans tanıyın böylece anlık yakıtınızdaki düşmenin ne kadar büyük olduğunu göreceksiniz.... Yine aynı şekilde yokuş aşşağı düşük hızda ki sabitlemelerde gereksiz yere araca motor freni yapılacağına bir sonraki çıkılacak yokuş için hızınızı hafif hafif artırmayı deneyin