ya bizim burda özel bi hastahane var oraya baktırdım ama sen kafamı karıştırdın şimdi arkadaşın babasıda diş hekimi bide onla görüşüyüm ama sizin mesleğiniz nedir? neye dayanaraktan bu bilgileri bana veriyorsunuz? benimle aynımıydı diş sorununuz
damdan düşenin halini en iyi damdan düşen bilir...
dedim ya kaç sene yaşadım bunları
---------- Post added at 16:18 ---------- Previous post was at 15:05 ----------
diş sorunum 2003 de falan başladı
apse yapıyordu iltihaplar vardı
en sonunda öyle bir şişti ki artık dayanamadım doktora gittim
doktor film çekti dişi çekecez dedi
iğneler ilaçlar gargaralar derken dişi çekti
sonra dedi ki kısa zaman sonra diğerleri de gider
onları da çekelim porselen yapalım
bende acıyı sürekli çekmektense koltuğa sürekli oturmaktansa bir kez yaşarım bunları dedim
ve kalanların bazılarını çekti bazılarını kesti kanal tedavisi yaptı
sonuçta porselen yaptırdım ve 2-3 sene daha öyle yaşadım
bu kezde iltihap her yere yayılmıştı ve kalan sağlam dişlerimde sallanmaya başladı
bu kez oraya gitmedim
daha ünlü bir doktora gittim
o da kalanları çekeceğiz total protez yapacaz dedi
bir arkadaşımın tanıdığı doktor vardı ona gittim
o da benzer şeyler söyledi ancak farklı açıklamalar yaptı
durumun neden bu hale geldiğini izah etti
zamanında apseli dişlerin olduğu yer kesilip diplerindeki iltihaplar alınsaydı gerekirse diş kökleri kesilseydi oluşan boşluklar lazerle doldurulsaydı bugün dişlerinin %80 ni duruyor olacaktı dedi...
neyse kalan tüm dişlerimi çekti
özellikle iltihapların kamp kurduğu ön dişlerimin olduğu yerde kemik erimesi had safhada idi.
nerdeyse kemik kalmamıştı
önceden hesapta yoktu ancak sonradan çene cerrahı damağı kesti ve diş köklerinin olduğu yeri iltihaplardan temizlediler
bu yaklaşık 3 ay sürdü
bu esnada ağzımda diş yok
üst damak dikişli alt damak dikişli toplam 50-60 dikiş var
yemek yiyemiyorum konuşamıyorum
neyse tedavi bitti protez takıldı...
bir para düşkünü profesör yüzünden...dişlerimden oldum
oysa 33 yaşına kadar ağzımda 32 dişim full duruyordu üstelik bir tane çürük yoktu...
bana baştan ...ön dişlerin altında iltihap var sağa sola yayılmışlar. ön dişlerin köklerini keselim diplerini temizleyelim lazerle dolduralım birbirine kaynatalım...deseydi bugün sadece bir kaç dişim belki olmayacaktı...
ama Allah şahidim dir...bunun hesabını ahiretde verecek...
bu yüzden seni çok iyi anlıyorum
yaşadıklarını ve yaşayacaklarını çok iyi biliyorum
seni tanımam etmem
senden bir menfaat de beklemiyorum
sadece dikkat et...işini iyi bilen bir yere git ve yazdıklarımı unutma...
diş iltihaplanması sadece bir dişi ilgilendirmez o dişi çekince olay bitmez...sağına soluna yayılır kemik erimesi devam eder bütün dişlerin sırayla dökülür...
izlenmesi gereken yolu izah ettim...
sorunlu diş belki kurtarılabilir..diğer diş köklerinde iltihap varsa ve ilaçla giderilmiyorsa kesip açmak ve temizlemek lazım ve gerekirse diş kökünü kesmek lazım sonra da dolgu ile sağlamlaştımak lazım...
Allah yardımcın olsun
Ankarada olsan seni benim dişçime yönlendirirdim...yaptırmasan da bilgi alırdın...