Daywalker
Kayıtlı Üye
Araçlarda yakıt ortalamasını etkileyen unsurları ; Hava sıcaklığı , kısa mesafelerde kullanım, agresif sürüş ve tabiki kullandığımız yakıt kalitesi(benim görüşüm genelde markadan ziyade ülkemizde, yakıt alınan istasyon önemli bu konuda) olarak sayarsak;Ben ilk sıraya kullanım tarzını koyarım.Sakin bir şekilde, yalnız uyuntu değil, sakin yavaşlayarak , sakin kalkarak, ani hızlanmalardan kaçınarak sürerseniz bence yakıt tüketiminiz düşer.Yakıt olarak, ben opet kullanıyorum,tabi 10 kişiye sorsanız 3-4 farklı marka çıkar, ben 1.5 yıl dizel araç kullandım,şu anda benzinli aracımada eski dizelimede opet alıyordum ama hep aynı istasyondan alıyorum, yani marka değilde istasyon tavsiye edeceğim; Ataköy marina'nın ordaki opet i tavsiye edeceğim.Eğer sakin bir kullanıma sahipseniz, yakıt istasyonunuzdanda memnunsanız, kısa ve trafikde de sürmüyorsanız, biraz havalar ısınınca durumu değerlendirin zaten aracınız bu sırada 15.000 e çıkar , servise bu durumu iletirsiniz.Ama bence yakıt tüketiminiz biraz fazla .Şu an ben 1.4 tsi ile yol bilgisayarında 8.2 , Reel de de 8-8.5 arası (yumuşak sürüşte)kullanıyorum.Kolay gelsin...
+1965