Bindiğim aracın yakında cuprası da çıkacak, insanlar ona benzetmeye çalışacak, daha önce bindiğim aracın type-r ı vardı, insanlar ona benzetmeye çalışıyorlar halen ve bu bahsettiğim araçlar da WRX'ten aşağı kalmazlar
Ben de mühendis olarak cevap vereyim o zaman
Firmalar artık süspanyisonu değiştirmeden 17/18 hatta bazen 19" opsiyon sunuyorlar zaten, sonuçta Leon Style ile FR arasında 1-2" jant farkı var ama süspanyison aynı süspansiyon demek ki bir zararı yok ki mühendisler bunun kullanılmasını onaylıyorlar
kanıtlamak gibi bir durum yok, ben de doğru buluyorum demedim, hatta pek çok uygulamayı yanlış da bulan biriyim, çoğu aracıma da stok binmişimdir. Ama bilinçli yapıldığı zaman, gidip muayenesi/mühendisliği yapılıp ruhsata işletildiği zaman bir sıkıntısı da yoktur, ha ülkemizde yapılıyor mu? tabii ki hayır, yani adam aracını 100 beygirden 200 bg'e çıkarabilir, ama frenlerini de geliştirirse sağlıklı olur misal, onu kontrol etmek de devletin ve TÜV Türk'ün işi olur o durumda ki aynı zamanda devlet için ek bir gelir kapısı da demek bu
ayrıca devlet malı olması için o aracı bana devletin veriyor olması lazım, devlet sadece vergisini alır, mal benimdir, onu elde etmek için çabalayan da benimdir, ömrünü de istediğim gibi kısaltmak uzatmak benim hakkımdır. sonuçta ömrünün kısalması devlet için daha iyidir, öyle olmasa hurda araçları piyasadan çekmek için niye çalışmalar yapılsın? 10 yaşın üstündeki araçlara artık kasko yapılmıyor, 20 yaş ve üstündeki araçların trafikten çekilmesi için hurdalaştırma yasası tasarlanıyor, uzun ömürlü olması bu kadar önemliyse niye böyle çalışmalar yapılıyor? Satılan her araçtan %50 vergi alınıyor, tabii ki araçların sık değiştirilmesi tercih edilir, gayet de normaldir (eleştiri olarak söylemiyorum bunu, ekonominin temelidir sonuçta)