Bu da bu haftaki AutoShow un 205/55/R16 ebatlı 50 yaz lastiğinin test sonucu.
Teste giren Sunny, Wanli, Infinity ve Chenshan markalarını aklınızın bir köşesinde tutmanızı öneriyorlar çünkü bunlarda güvenlik sınırından 15m den fazla fren mesafeleri yaşamla ölüm arasındaki farkı belirleyeceğini ifade etmekte.
Testlere ait aquaplanning, virajda aquaplanning, sürüş özellikleri, dairesel pist, fren, yuvarlanma gürültüsü, süspansiyon/yuvarlanma konforu, fiyat/ömür kategorilerinde ayrı değerlendirme ve sıralama listelerine dergide bulabilirsiniz.. Ben sadece genel tablonun bir özetini ve bazı lastiklere ait değerlendirmeyi aktardım
KESİNLİKLE TAVSİYE EDİLİR
Pirelli Cinturato P 7
Artılar:Islak ve kuru zeminde çok iyi performans; başarılı yönlendirme; harika bir fayda/maliyet oranı
Eksiler:Yüksek yuvarlanma gürültüsü
Vredestein Sportrac 3
Artılar: Aquaplanningde en yüksek güvenlik rezervlerinide içeren etkileyici çok yönlü yetenekler; dengeli yanal tutunma; uzun ömür
Eksiler: Vasatı aşmayan konfor
TAVSİYE EDİLİR
Hankook Kinergy eco
Continental Premium Contact 2
Uniroyal RainExpert
BridgeStone Turanza ER300 Ecopia
Artılar: Hassas yönlendirme ve başarılı yanal tutunmanın eşlik ettiği dinamik sürüş özellikleri; başarılı aquaplanning rezervleri
Eksiler: Vasatı aşmayan tüketim verileri
Fulda Carat Progress
Yokohama Cdrive 2
TATMİNKAR
Michelin Energy Saver
Artılar: En kısa kuru zemin fren testleri; en uzun ömür; düşük tüketim
Eksiler: Islak zeminde ve aquaplanningde vasatı aşmayan performans
Toyo Preoxes CF1
Dunlop SP Sport Fast Response
Goodyear Efficient Grip
Artılar: Yüksek yuvarlanma konforu; ekonomi; düşük tüketim
Eksiler: Ağır kanlı yönlendirme; önden kayma eğilimi; ıslak zeminde uzayan fren mesafeleri
Gıslaved Speed 606
VASAT
Firestone Firehawk TZ300 alpha
Syron Race 1