olayı gözümüzle görmeden tabiki yorum yapamayız, yapmak da yanlış olur. Ama ortada olayı yaşayanların ve görgü tanığının anlattıkları var. Görgü tanığının anlattıklarına bakar isek ortada toplum içinde yapılması uygunsuz bir hareket yok. Çift birbiriyle kol kola oturuyorlarmış. Şöyle bir mantık kurarsak gerçekten kafalarda canlanan gibi bir sevişme, öpüşme yiyişme olsaydı şöförle beraber eminim çifte uçacak bir çok kişi çıkardı ortaya. Ama dikkat ederseniz öyle birşey olmamış yada aksini iddaa eden hiçbir tanık yok!
Gelelim bütün bu tanıkların söyledikleri yalansa, çift hakikaten uygunsuz bir vaziyetteyse... Şöförün ikaz etmesi normal karşılanır. Ama gerçekten uygunsuz bir vaziyetteyse. Adam gibi güzelce ikazını yapar " bakın arkadaşlar bu yaptığınız hoş değil, burası kamuya açık alan lütfen dikkat edin" dese eminim çift anlayıp vaziyetlerinde bir aykırılık varsa düzeltecektir. Haa yine mi olmadı hala devam mı ediyorlar tebiyesizler der döner arkanı paşa paşa işinin gereğini yapar otobüsteki diğer yolcuları gideceği yere götürürsün. çünkü senin işin bu şöförlük, kendi yöntemlerinle ceza kesmek değil !
Üzüldüğüm nokta ise bu forumda uzun süreden beri yüz yüze olmasa da birbirimizi tanıdığımız, arkadaşım, kardeşim, dostum dediğimiz insanların; iki satır yazıdan hareket edip karşısındakine doğrudan olmasa da dinsizlikle, imansızlıkla, namus, şeref kelimeleriyle aynı cümle içinde kullaması oldu. Kendinizi şöförün yerine koyun derken, kendilerini çiftin yerine hiç koyan olmadı. Eminim ki ben de dahil herkes burda, EĞER ANLATILANLAR DOĞRU İSE, çiftin yerinde olsa o şöföre ne yaparız? ben kendi cevabımı buraya yazmıyım...
Yine tanıkların anlatımlarına göre soruyorum, kamuya açık yerde kız arkadaşının, nişanlının, eşinin elini tutmak, elini omzuna atmak, sarılmak, yada aşırıya kaçmadıkça öpmek, Türk gelenek görenek örf ve adetlerine aykırı mıdır? eğer aykırıysa hangimiz yapmıyoruz?
herkese sevgiler, saygılar...