açılarından dolayı arkadan öndeki kadar ses alman mümkün değil en azından her frekansda. Ben aracıma hoparlör alırken ön ve arka olmak üzere 2takım almıştım 3ay sonra arkaları söküp sattım. o günden beri arka kapılarımda bir şey yok ve kimseye de tavsiye etmiyorum. Orjinal hoparlörlerde amfi kaldırır neden kaldırmasın ama belli bir güce kadar. amfi taktırdığında şu ankinden farklı olarak güçlü çalmasını istiyceksin ve bu seferde orjinal hoparlörleri yakma riskin olacak. Bass istiyorsan teypten bass açmak yerine senin alt frekanslarını destekleyecek olan bir subwoofera ihtiyacın var. İnsan kulağı yapısı alt sesleri duymaya hassas değildir ve nerden geldiğini bile anlayamaz. Belli bir değerin üstünde olmadıkca işitemezsin bir subwooferın verdiği sesleri, onun için hoparlöre 50 watt yeterken bir subwoofer 500watt istiyor onun için d sınıf amfi ses kalitesi içn uygun değilken subwooferlarda kullanılıyor. Gerci bunu biraz bozdular gayet kaliteli d sınıfı amfiler üretmeye başladılar. Bass almak istiyorsan wooferlarına boşuna yüklenme sesi bozarsın sadece sana küçük de olsa alt frekansları okuyacak bir subwoofer lazım. Tiz de istiyorum demişsin. bence tizlerinde bir sıkıntı olmaması lazım ses yüksekliği olarak?