Birkan6161
Kayıtlı Üye
Birkan kardeşim memleket Afyonkarahisar İstanbul ile arası 460-470 km civarı.. Memeleketten gelirken adapazarında da dolaştım biraz toplam 490 km de gösterge yarıya daha yeni geliyordu.. Toplamda da sanırım 850 km yapmıştım.. Bizim arabalarda yarıya kadar hızlı düşmüyor gösterge ama yarıdan sonra birazdaha hızlı iniyor. İbizadan önce bende de punto multijet vardı onunda yakıt tüketimi çok iyiydi, aşağı yukarı ibiza ile aynı gibi diyebiliriz..
Cevabın için sağol abi
Ben aslında Grande Puntomdan çok memnundum.. Ama kilometresi olmuştu 145,800 küsür. Turbomdan garip garip sesler geliyordu. Sattığım kişiyede uygun fiyata sattım ve turbodaki durumu anlattım uygun yazdığım fiyatın 500 TL altına verdim.
Araçtan tek şikayetim uzun yolda klimayıda açtığımda bariz çekişten düşmesiydi. 1,3 yazıyor ama aslında fiestalardaki gibi 1,25 motor 1248cc. GP 90 HP idi bendeki 6 vitesli, ibizam 80 HP olmasına rağmen 1,4 olmasının avantajıyla bariz daha iyi gidiyor.
Tek aradığım şey 6.vites.. İbiza uzun yolda 6.vitesi arıyor 6 vites olsa hız sabitleyici ile birlikte en az yakan araba olur gerçekten..
Şanzumanı değiştirme imkanımız var tabi ama o da masraflı olacağından düşünemiyorum malesef..
Ben henüz uzun yol deniyemedim fakat depoyu fulledikten sonra yol bilgisayarında Gebze'den İstanbul'a gelene kadar 850 km gider yazısını gördüm yol bilgisayarında yarım saat içinde. Yolum daha uzun olsaydı dahada artardı yapacağım km yol bilgisayarında.