Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yakıt tüketimi

Izmir trafiğinde kullanıyorum şehirler arası 4.4 şehir içi en fazla gördüğüm değer 5.6 yi geçmedi bunu sağlamak çok basit birkaç teknikle mümkün
1)araç soğukken gazlamayin
2)Aynı tir mantığı gibi düşünün vites aralarını kısa tutun gaza asilmadan vitesi yükseltin ben 50 km ulaştığımda 5.vitese oluyorum
3)durmanız gereken durumlarda vites kucultmeden ve debriyaja basmadan frenleyerek en sonunda durma aşamasında debriyaja basarak durun
4)bulduğunuz her fırsatta hız sabitleyicisini kullanın
5)aracı yokuş aşağı boşa atmayın 5. Vitese bırakın aksın

Benim 1.2 TSI ibizada da 8 lerde ortalama. Ama bulunduğum yer sürekli bayır. Genel olarak ev ve iş yeri arası kullanıyorum aracı ve ev-iş arası 2.5 km. Aracı çalıştırıp işe gelene kadar motor ısınmıyor bile. Motor tam ısıya ulaşmadığı için de daha fazla yakıyor diye düşünüyorum. Ortalamayı düşürmek için daha ne yapılabilir bilmiyorum. Sakin kullanıyorum. Tecrübeli arkadaşlar yazıversin öğrenelim :) 8 ortalama çok yüksek çünkü.

Uzun yol ortalamam ise 100 km de 4.8 litre. Tabi soğuk hava koşulları ve kışlık lastikler ile.
Motor devrini 2000 den yukarı çıkmamasına özen gösterin.Aynı arac bendede var motor 160 tork bu torku 1400-3500 devirlerde veriyor.Bu devirler arasında aracınızı kullanırsanız en ideal torku yakalamış olursunuz.Buda en ideali 2000 lere tekamül eder.Hız sabitleyicisini kullanırken motor devir saatini takip ederim.2000 devirde h.sabitleyicisini faal hale getirdiğimde en ideal yakıt,en ideal km yi yakalamış olurum.Bu motorun en çok sevdiğim tarafı torkunun bu motora göre çok yüksek oluşu buda yakıt tasarufu demektir.

Izmir trafiğinde kullanıyorum şehirler arası 4.4 şehir içi en fazla gördüğüm değer 5.6 yi geçmedi bunu sağlamak çok basit birkaç teknikle mümkün
1)araç soğukken gazlamayin
2)Aynı tir mantığı gibi düşünün vites aralarını kısa tutun gaza asilmadan vitesi yükseltin ben 50 km ulaştığımda 5.vitese oluyorum
3)durmanız gereken durumlarda vites kucultmeden ve debriyaja basmadan frenleyerek en sonunda durma aşamasında debriyaja basarak durun
4)bulduğunuz her fırsatta hız sabitleyicisini kullanın
5)aracı yokuş aşağı boşa atmayın 5. Vitese bırakın aksın
1) araç sogukken gazlamiyorum.
2) ben 70 lerde 5. Vitese geçiyorum. Yani araç ne zaman vites isterse, ozaman vites değiştiriyorum aslında. Sizin dediginize göre, araç vites değişikligi istemeden vites değiştirmem lazım. Bunu az önce denedim. Normalde araç 2 bin devirde vites degistirmemi istiyor ama ben 1800 lerde vites degistirdim. Ozaman da sanki bir üst viteste araba kendini cabuk toparlamiyor gibi hissettim.
3) genelde vites düşürerek yavaşlıyorum. Şu andan itibaren frenleyerek deneyeceğim.
4) hız sabitleyicisini kullanabilecegim uzun bir düzlükte gitmiyorum genelde.
5) kesinlikle boşa atmıyorum.

Bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler. Dediklerinizi yapacağım ve gelişmeleri paylasirim
[doublepost=1516538974,1516538834][/doublepost]
Motor devrini 2000 den yukarı çıkmamasına özen gösterin.Aynı arac bendede var motor 160 tork bu torku 1400-3500 devirlerde veriyor.Bu devirler arasında aracınızı kullanırsanız en ideal torku yakalamış olursunuz.Buda en ideali 2000 lere tekamül eder.Hız sabitleyicisini kullanırken motor devir saatini takip ederim.2000 devirde h.sabitleyicisini faal hale getirdiğimde en ideal yakıt,en ideal km yi yakalamış olurum.Bu motorun en çok sevdiğim tarafı torkunun bu motora göre çok yüksek oluşu buda yakıt tasarufu demektir.
Genelde 2000 deviri asmıyorum ama buna da dikkat edeceğim. Bilgi için teşekkür ederim

1.0 yeni ibiza 95 hp sahibiyim istanbul içi sakin kullanımda 4.3-6.0 arası agresif kullanırsam yada çok fazla dur kalk trafikte 7.4 felan

Ilk resim istanbul bolu gidiş
Ikinci resim bolu -sapanca - gebze arası ortalama
1.6tdi ateca 115hp aracım

5bin kilometre yeni oldu bir bakım yaptırıcam bakalım 3.2/100km ye düşüre bilecekmiyim
2cd96b481cc3734ea697f6e0d25888db.jpg
ec671a1a443ddd2ff06870880e49ac8b.jpg

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aracım 2017 1.6 115 beygir dsg dizel uzun süreli kullanımda 5.0. İstanbul orta trafikte.

1 depo benzinle boluya gittim geldim 720 km yol yaptı. 4te3 uzun yol 4te 1 karma diyebiliriz. 1.4 tsi Act 150 dsg Ateca. 6.8lt ortalama bence araca göre çok iyi :)

Kemerini tak, yoluna bak...

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.

Tekirdağ öyle bir yer ki, geçenlerde 70 liralık benzin aldım. Bu yakıtla toplamda 130 km falan yaptım tamamı şehir içi ve ekranda "Yakıt Aldıktan Sonra" yazan alanda ortalama hız 16 km, yakıt ise 8,3/100 km idi.

Ayrıca geçenlerde birine denk geldim burada, benim aracın aynısından var. Ortalama yakıt tüketimi 12 lerde gösteriyordu ekranında. 17 jant takmış

Geri
Üst Alt