Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yakıt tüketimi

Aracım 2016 110 bg dizel otomatik dsg ortalama yakit 8 ile 9.5 arası aracı alalı 3 hafta oldu biraz fazla geldi bana kullanım sakın

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.
Araca alışma süreniz var daha hem sizin kullanma şekliniz araca göre değişecek
Ani hızlanma ve frenleme yapmayın gerekirse fren mesafesi ayarlayarak ayağınızı gazdan çekin fren yapmayın değerleriniz çok fazla düşecektir
Bende ateca aldım daha önce leon vardı hiç 6lt görmedim ilk çalışma hariç

2017 1.4 ecotsi act dsg xcellence sahibiyim. Aracım suan 4500 km de ve uzun süreli ortalamam 5.9lt

SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aracım 2016 110 bg dizel otomatik dsg ortalama yakit 8 ile 9.5 arası aracı alalı 3 hafta oldu biraz fazla geldi bana kullanım sakın

Vallahi hocam biraz fazla demek baya iyimserlik. Bence çok fazla bu değer. 3r43m arkadaşımın söylediği üzere benzinli aracın ortalaması 5.9 dizel araçta sakin kullanımı geçtim çok abrasif kullanman lazımki 9 litreleri görebilesin.

Dizelin anasını ağlatmak lazım 9 olması için. Gerçekten çok dengesiz kullanmak lazım. Benzinlide yüklendiğimde dahi 8,5-9,5 goruyor. Sizinkinde bi gariplik var gibi geldi bana da..

SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Benim 1.2 TSI ibizada da 8 lerde ortalama. Ama bulunduğum yer sürekli bayır. Genel olarak ev ve iş yeri arası kullanıyorum aracı ve ev-iş arası 2.5 km. Aracı çalıştırıp işe gelene kadar motor ısınmıyor bile. Motor tam ısıya ulaşmadığı için de daha fazla yakıyor diye düşünüyorum. Ortalamayı düşürmek için daha ne yapılabilir bilmiyorum. Sakin kullanıyorum. Tecrübeli arkadaşlar yazıversin öğrenelim :) 8 ortalama çok yüksek çünkü.

Uzun yol ortalamam ise 100 km de 4.8 litre. Tabi soğuk hava koşulları ve kışlık lastikler ile.

Geri
Üst Alt