Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.
Yedek depo rezerv vs değil hocam o.
Genleşme tankı diye tabir edilen bir şey.
Şöyle ki;
Depo doldukça ve ısındıkçai hava genleşir.
Genleşen havayı dışarı çıkarmak için de depo kapağında mandal gibi bir parça vardır.
Pompacı bu mandalı ittirdikten sonra, depoya 3-5 litre daha yakıt koyunca, arabanın yedek deposu var sanıyor.
Halbuki depodaki havayı boşalttı da yerine yakıt koydu.
Gırtlağa kadar yakıt doldurmanız önerilmez.
Yakıt pompasının sağlığı için iyi değildir.
Aynı şekilde, ışık yanınca mümkün olan en kısa sürede yakıt almak gerekmektedir. Zira çok az yaktıla dolaşmak yine yakıt pompasının ömründen yiyecektir.
Hiç ışık yanmadan depoyu pompa tık edene kadar doldurmak en sağlıklısı..
Abi peki yakıt göstergesinin 250km gitmeme rağmen hiç azalmaması ile ilgili ne düşünüyorsun acaba sıkıntı mı var şamandıra da
Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.
İbre tam doluyken kablumbağa hızında iniyor yarımı geçince ise çita gibi)Arkadaşlar merhaba, aracım 2016 style. Yakıt deposunu doldurdum yaklaşık 310₺ ödedim. Kocaeli’den İstanbul’a geldim toplamda 250km yol yaptım ve yakıt göstergesinde hiç düşme yaşanmadı. Acaba bir problem var mı diye tekrar yakıt doldurdum ve pompa 7litrede attı. Pompacı yedek depoyu da dolduruyorum diyerek devam etti. Bende bi süre sonra fiyattan dolayı pompacıyı durdurdum.
Araçta yedek depo diye birşey olduğunu bilmiyordum.
250km’de yakıt göstergesinin azalmaması imkansız.
Acaba bir sıkıntı mı var yoksa bu adamlar yedek depoyu doldurduğu için mi gösterge düşmedi? Lütfen bi yardımcı olun yoksa aracı servise götüreceğim.
Yakıt depo hortumu nu doldurdukları için ilk başta düşme olmuyorArkadaşlar merhaba, aracım 2016 style. Yakıt deposunu doldurdum yaklaşık 310₺ ödedim. Kocaeli’den İstanbul’a geldim toplamda 250km yol yaptım ve yakıt göstergesinde hiç düşme yaşanmadı. Acaba bir problem var mı diye tekrar yakıt doldurdum ve pompa 7litrede attı. Pompacı yedek depoyu da dolduruyorum diyerek devam etti. Bende bi süre sonra fiyattan dolayı pompacıyı durdurdum.
Araçta yedek depo diye birşey olduğunu bilmiyordum.
250km’de yakıt göstergesinin azalmaması imkansız.
Acaba bir sıkıntı mı var yoksa bu adamlar yedek depoyu doldurduğu için mi gösterge düşmedi? Lütfen bi yardımcı olun yoksa aracı servise götüreceğim.