Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yakıt göstergesi sorunu yardım lütfen

Artık pompacıyı ikaz edeceğim gırtlağına kadar dolduruyorlar

SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yedek depo rezerv vs değil hocam o.
Genleşme tankı diye tabir edilen bir şey.
Şöyle ki;
Depo doldukça ve ısındıkçai hava genleşir.
Genleşen havayı dışarı çıkarmak için de depo kapağında mandal gibi bir parça vardır.
Pompacı bu mandalı ittirdikten sonra, depoya 3-5 litre daha yakıt koyunca, arabanın yedek deposu var sanıyor.
Halbuki depodaki havayı boşalttı da yerine yakıt koydu.

Gırtlağa kadar yakıt doldurmanız önerilmez.
Yakıt pompasının sağlığı için iyi değildir.

Aynı şekilde, ışık yanınca mümkün olan en kısa sürede yakıt almak gerekmektedir. Zira çok az yaktıla dolaşmak yine yakıt pompasının ömründen yiyecektir.

Hiç ışık yanmadan depoyu pompa tık edene kadar doldurmak en sağlıklısı..

Yedek depo rezerv vs değil hocam o.
Genleşme tankı diye tabir edilen bir şey.
Şöyle ki;
Depo doldukça ve ısındıkçai hava genleşir.
Genleşen havayı dışarı çıkarmak için de depo kapağında mandal gibi bir parça vardır.
Pompacı bu mandalı ittirdikten sonra, depoya 3-5 litre daha yakıt koyunca, arabanın yedek deposu var sanıyor.
Halbuki depodaki havayı boşalttı da yerine yakıt koydu.

Gırtlağa kadar yakıt doldurmanız önerilmez.
Yakıt pompasının sağlığı için iyi değildir.

Aynı şekilde, ışık yanınca mümkün olan en kısa sürede yakıt almak gerekmektedir. Zira çok az yaktıla dolaşmak yine yakıt pompasının ömründen yiyecektir.

Hiç ışık yanmadan depoyu pompa tık edene kadar doldurmak en sağlıklısı..

Abi peki yakıt göstergesinin 250km gitmeme rağmen hiç azalmaması ile ilgili ne düşünüyorsun acaba sıkıntı mı var şamandıra da

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.

Abi peki yakıt göstergesinin 250km gitmeme rağmen hiç azalmaması ile ilgili ne düşünüyorsun acaba sıkıntı mı var şamandıra da

7 lt ile ortalama 130 km gidiliyorsa ve hava boşluğunu da ortalama 5-7 lt ile dolduruyosa toplamda 12-14 litre yakıt harcaman gerekir ki bu da yukardaki hesaba göre 250-260 km civarı olur. Yani tam limitlerdesin. Benim de başıma geldi cumartesi doldurdum, 170km yol yaptım. 3-4 gün 660 km gösterdi şimdi 630a düştü

Mesaj gönderilemedi.

Bizim araçlarda yedek depo yok arkadaşlar yukarıda arkadaş belirtmiş o depodaki hava boşluğu aslında hatta o kısmı doldurmanız size şöle negatif döner deneyimle sabit Batumdan adanaya dönerken Gürcistanda depoyu gürcü pompacı taşana kadar koydu hatta ben depodaki yakıtı gördüm devamında yol yaptım ve türkiyede bir dinlenme tesisinde durdum baktım yakıt tankı kısmından sıvı akıyor baktım yakıt genleşme ve deponun dışından tahliye ediyor hava ile temas edince sıvı oluyor yakıt durum bu bi yararı yok zaten her yer istasyon dolu örnek vermek istedim

Arkadaşlar merhaba, aracım 2016 style. Yakıt deposunu doldurdum yaklaşık 310₺ ödedim. Kocaeli’den İstanbul’a geldim toplamda 250km yol yaptım ve yakıt göstergesinde hiç düşme yaşanmadı. Acaba bir problem var mı diye tekrar yakıt doldurdum ve pompa 7litrede attı. Pompacı yedek depoyu da dolduruyorum diyerek devam etti. Bende bi süre sonra fiyattan dolayı pompacıyı durdurdum.
Araçta yedek depo diye birşey olduğunu bilmiyordum.
250km’de yakıt göstergesinin azalmaması imkansız.
Acaba bir sıkıntı mı var yoksa bu adamlar yedek depoyu doldurduğu için mi gösterge düşmedi? Lütfen bi yardımcı olun yoksa aracı servise götüreceğim.

İbre tam doluyken kablumbağa hızında iniyor yarımı geçince ise çita gibi:))

İbizamda benim tam doluykene 350km den sonra kıpırdıyor genleşmeyide doldurdukdan sonra ama doldurmayıp pompayı bıeaktırırsanız dolu gösterip yavaş yavaş düşüyo ibre ben hep tam doldururum ağız dudağına gelinceye kadar bi daha gitmeyeyim petrole die :)))

SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bende ek yakıt miktarını görebiliyorsunuz gizli özellik açtırdım

Arkadaşlar merhaba, aracım 2016 style. Yakıt deposunu doldurdum yaklaşık 310₺ ödedim. Kocaeli’den İstanbul’a geldim toplamda 250km yol yaptım ve yakıt göstergesinde hiç düşme yaşanmadı. Acaba bir problem var mı diye tekrar yakıt doldurdum ve pompa 7litrede attı. Pompacı yedek depoyu da dolduruyorum diyerek devam etti. Bende bi süre sonra fiyattan dolayı pompacıyı durdurdum.
Araçta yedek depo diye birşey olduğunu bilmiyordum.
250km’de yakıt göstergesinin azalmaması imkansız.
Acaba bir sıkıntı mı var yoksa bu adamlar yedek depoyu doldurduğu için mi gösterge düşmedi? Lütfen bi yardımcı olun yoksa aracı servise götüreceğim.

Yakıt depo hortumu nu doldurdukları için ilk başta düşme olmuyor

Geri
Üst Alt