karekulak
Kayıtlı Üye
Herkese selam, bugün aynı şey benimde başıma geldi. 30000 km bakımından sonra yaklasık 9000 km sonra aracım yag uyarısı verdı. Kontrol ettigimde dibindeydi. 1LT kadar yag eklettım servise goturdum. Kendileri bunun normal oldugunu bakıma yakın zaman kala yapacagını soyledıler ama daha 6000km var. Ayrıca cok basan biri de degilim. Uzun yola cıktıgınız da boyle bırseyle karsılassanız daha cok sıkıntı olabılecegını dusunuyorum. Bir oneride 530 yerine 540 yag kullanma oldu. Daha kalın yag kullanma konusunda fikri olan varmıdır acaba?
Öncelikle yağ seçiminizi değiştirin. Yağ olarak mobil 1 esp 5-30 tam sentetik olanını öneririm. Benim aracım 2015 model ibiza 1.2 tsi 90 hp olan versiyondur. 15.000 km bakımı için servisin koyduğu yağ yaklaşık 8.000 km sonra eksiltme uyarısı verdi. Hemen bütün yapı boşaltıp yeni yağ filtresi koyarak yağı mobil 1 ile değiştirdim. Şimdi 30.000 km de ve hiç yağ eksilmesi yaşatmadı. Nedeni ise mobil 1’in parlama noktası 254 derece olarak en yükseklerden (castrol 212 derece filandı). Parlama yanma demek o yüzden mobil 1 eksiltme yapmayacaktır. İyi sürüşler
Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.