Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yağ kaçıran arabaya ne kadar binilir

Happynurse

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2024
Mesajlar
3
kaza yaptım 80 le köpeğe çarptım ama arabanın altını kesinlikle herhangi bir yere vurmadım iki gün aracımı kullanmadım bugün uyarı ikaz lambası turuncu yandı bugün motor yağına baktım eksikmiş ama yağı 5 ay önce yenilemiştim.Altına bir baktım bir şeyler akmış gibi ne olduğunu anlamadım ailemin yanında değilim burada sanayi imkanı kısıtlı ve çok vasat babama resmini attım görmek lazım şanzıman mı motor mu anlamadım dedi.Sorum şu yağı tamamlayıp 2 saat yol gidebilir miyim yoksa buradaki sanayi de perişan ederler arabamı beni de kandırırlar. bir de bu yağ nereden geliyor şanzıman mı motor mu ? Şanzımansa beni 2 saat daha götürür mü ?Motorsa ekleyip devam etsem ne olur.
 

Ekli dosyalar

  • F.zip
    1.9 MB · Görüntüleme: 8
Geçmiş olsun. Fotoğraf görünmüyor. Köpek çarpması şanzımana kadar zarar veremez başka bir durum yoksa. Yağ %90 motordan, karterden geliyordur. Azalma seviyesi önemli burada. Azar azar azalıyorsa yağ ekleyerek ve aracı çok sıkıştırmadan, ara ara molalarla yağı kontrol ederek gidebilirsiniz. Ama yağ kaçağı fazla ise motora zarar verebilir. Ustalar alttaki yağ kaçağıdan anlamazsa zaten kapatsınlar o dükkanları. Yağ kaçağı miktarınıza göre önce bir baktırın fikir isteyin derim.
 
Fazla değil damlatmıyor bile ama yağ 4 ayda eksilmiş altı yağlı yağlı duruyor Şanzımandansa diye korktum.Arabayı götüreceğim sanayi 2 saat uzaklıkta çünkü
 
Geri
Üst Alt