tweeter ??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan my_gisu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
tweeter dan iyi ses almanın iki yolu vardır.
1- en güzeli crossover kullanmaktır..yani aldığın mid tiz takımı içinde bulunur..sen abartı bir ses istemiyorsun bu işi 90 tl ye halledersin..

2- bu 10 tl ye aldığın tweeterı bağlamak eğer düz bağlarsan tısss şşşş sesi alırsın bunu kesmek içinde artı(+) kutuplara birer adet direnç bağlıyorsun..bu dirençler mutlak suretle tweeterların ohmundan küçük olmalı ama ohm da büyüklük ters orantılırdır..
yani tweeter 4 ohm ise sen ona katları şeklinde 16- 32 gibi direnç bağlayabilirsin
yani 32 küçüktür 4 anlamında

gene tavsiye mid takım haberin olsun direnç olayı araçlarda kullanılabilir olsada ev stereo larında daha verimlidir

tweeter dan iyi ses almanın iki yolu vardır.
1- en güzeli crossover kullanmaktır..yani aldığın mid tiz takımı içinde bulunur..sen abartı bir ses istemiyorsun bu işi 90 tl ye halledersin..

2- bu 10 tl ye aldığın tweeterı bağlamak eğer düz bağlarsan tısss şşşş sesi alırsın bunu kesmek içinde artı(+) kutuplara birer adet direnç bağlıyorsun..bu dirençler mutlak suretle tweeterların ohmundan küçük olmalı ama ohm da büyüklük ters orantılırdır..
yani tweeter 4 ohm ise sen ona katları şeklinde 16- 32 gibi direnç bağlayabilirsin
yani 32 küçüktür 4 anlamında

gene tavsiye mid takım haberin olsun direnç olayı araçlarda kullanılabilir olsada ev stereo larında daha verimlidir

varol abi VAR OL 🙂 yararlı bilgilerin için teşkkr ederm. az önce taktırdım tweeterları. ama bu 5-10 tl lik ucuzlardan değil. 50 dedi de tanıdıktı geliş fiyatına 30a aldım. markası da next YE-8Z doom tweeter. kendinden 2 ayrı crossoverları da var içinde 🙂 montajını yaparken de elektronikçi arkadaş amfinin içini açıp küçük bi kabloyla bi şeyi bişeyle köprü yapacağını söyledi 🙂 netekim tweeterları da kelebek camların önüne taktık gayet de güzel oldu. hem kablo kirliliği olmadı hem de ses çok fark etti. 🙂 eski bass yoğunluğu kalmadı tiz seslerle birlikte daha güzel artık =)

bende bass ı seviyorum bademcikler hissedecek onu🙂

hyr istersen treble ı kısıp full bass yaparsan o da olur görkem 🙂 ama bnce de o kadarına gerek yok =)

50 lira olmasının sebebi..içinde crossoverlarının olmasıymışş...iyi dinlemeler

39,103Konu
763,795Mesajlar
21,829Kullanıcılar
45boran45Son üye
Geri
Üst Alt