Şeker Adam
Kayıtlı Üye
semun banada bı coıl fırlat ya😀
benım beddualarım boyledır.. hepınıze benden turbo🙂🙂
semun banada bı coıl fırlat ya😀
Ayberk bence soruları anlıyosun ama muhalefet olmak istiyorsun 😀 hoşuna gidiyo biliorm 😛
5.7 motorla 1.4 motor arasında turbolu 1.4 seçilmez.. bunu sende biliyorsun bu soru 2.0 Turbo ve 2.0 atmosferik yada 2.0 Turbo 2.4 Atmosferik arasındaki seçime cevap aranıyor daha çok.. Yani aynı hacimde yada birbirine yakın hacimlerde turbo mu atmosferik mi diyor. mesela şunu diyebilirsin turbolu araçlarda belirli belirsiz sorunlar çıkabilir ama atmosferik araçlar turbolulara göre daha uzun ömürlüdür. o zaman senin tercihindir kafan rahat gezmek istersin bu anlayışta olursun.. Ama 5.7 atmosferikle 1.4 turboyu kıyaslaman biraz abes kaçmış bence. 😉 1.4'lerde turbo olsa nolur demişin.. benzin fiyatları türkiye'de 4lira olmuşken güçten vazgeçemeyen insanlar vardır. aracım az yaksın ama elimin altında güç bulunsun derler. bu yüzden 1.4T 'ları tercih ederler. Her bulduğu yerde gazlamak için değil. 1.6 8v alıp çok yakıp az performans alacağıma gerektiği gibi kullanır gerektiği gibi yakarım 1.4T 1.2T alırım.. Sonuçta yarışmak için değil gündelik hayatta kullanmak için alıyoruz bu araçları. Ha yarış için dersen 1.4T zaten bahsettiğin motorların yanına yaklaşamaz 🙂
Yazıyı yollarken n'olur ayberk yanlış anlamasın diye de dua ediyorum çünkü konuyu saptırdığında toparlaması güç oluyo 😀
Bir konuya cevap yazmadan önce mutlaka baştan sonra okurum Murat.
İlk mesajda ne yazdığı gayet açık.
"nerdeyse her markanın motor seçeneklerinde turbo var artık..SCW'nin tercihi ne olurdu..aynı güçte farklı hacimlerde vs..enine boyuna..
turbo vs. atmosferik.. "
Şimdi yazdıklarımı bidaha oku istersen, muhalefet olmak için mi söylemişim acaba.
muhalefet olmak için söylediğin kısmını şakasına söyledim ve hatta dil işareti ve gülücük işaretleri var 😉 oraya takılma.. az çok yorumlarından tanıyorum seni Ayberk.. Şakasına söylediğimi de belli etmeye çalıştım ama yeterince belli edememişim..! Kusura bakma sen..
He beni de tanıdığını düşünüyorum tartışmalardan ama söyleyim yine de tartışma olur yazarım ama asla terslemem karşımdakini çünkü tartıştığımız konular yoruma açık konulardır herkesin fikrine saygım var. Ama muhalefet olma konusunda ciddi değildim yineleyim ben 😉
O zaman şöyle söyliyim , ne olursa olsun imkanım varsa turbolarım !