nightwish1903
Kayıtlı Üye
Serkan kardeşim araban da lpg sisteminde hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullan..Aracın 8 valf ise 102 hp, 16 valf ise 105 hp olması lazım.. O ruhsatta gördüğün motor gücü Kw olarak yazan değer Hp (beygir gücü) değil yani aşağı yukarı zaten Kw olarak 73-75 civarında olması lazım, bununda beygir gücü olarak karşılığı 102 yada 105 beygirdir. Yani orada Hp (beygir gücü) olarak yazmıyor.. 73,5 kw'de zaten yaklaşık 100 hp eder.. Aracın nasıl memnunmusun şu an lpg de? bende leon 1.6 16 valf signo ile değişeceğim aracımı ileride nasip olursa..
teşekkürler mehmet kardeşim.kw sine dikkat etmemişiz lpg yi korkarak ama mecburiyetten aracı alır almaz taktırdım.uzun araştırmalar sonucunda.taktırıp akabinde uzun yola gittim tedirgin şekilde.ama ufak bi devir sorunu oluştu ist.dayken 1-2 kere yaptı sadece.hafif gaza dokununca devirde hafif bi düşme olup öyle yükseliyordu.ki lpg için ilk 1500km uyum süreciymiş.gelir gelmez kontrol ve ayarları yapıldı.bunun dışında sorun yaşamadım.bagaj ağzına kdr dolu + 3kişi + arkaya 2.kişi oturamayacak kdr dolu şekilde 195 i gördüm lpg de..yıllar önce 2001 civic ten sonraki ilk aracım.hondacılığımızı silip süpürdü şimdilik..0-100 denemesi yapmadım henüz