altıpatlar
Kayıtlı Üye
Türk ve Dünya Tarihinde 20 Mayıs Günü Yaşanan Önemli Olaylar |
---|
1622 : Osmanlı İmparatorluğu'nda isyancılar, ordu ve yönetimde yenilik taraftarı Padişah II. (Genç) Osman'ı tahttan indirip öldürdüler. Bidibidi Konus Paylas Dinle Söyle Forum Müzik Eglence -Kaynak- 6A2C5A 1795 : Fransa'da kadın kulüpleri kurulması yasaklandı.Bidibidi Konus Paylas Dinle Söyle Forum Müzik Eglence -Kaynak- 32D32F 1920 : İlk hemşire okulu, Amiral Bristol Hemşire Mektebi hizmete girdi.Bidibidi Konus Paylas Dinle Söyle Forum Müzik Eglence -Kaynak- 1F1DED 1928 : Türkiye'de uluslararası rakamlar kabul edildi.Bidibidi Konus Paylas Dinle Söyle Forum Müzik Eglence -Kaynak- 3EE3E4 1932 : Avusturya şansölyeliğine Hıristiyan Sosyalist lider Engelbert Dollfuss seçildi.Bidibidi Konus Paylas Dinle Söyle Forum Müzik Eglence -Kaynak- 0EEFD1 1947 : Adana'da İplik ve Dokuma İşçileri Kongresi yapıldı.Bidibidi Konus Paylas Dinle Söyle Forum Müzik Eglence -Kaynak- B9BDAC 1948 : Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu, Milli Eğitim Bakanlığı denetiminde imam-hatip kursları açılmasına karar verdi.Bidibidi Konus Paylas Dinle Söyle Forum Müzik Eglence -Kaynak- 39F719 1955 : Akis dergisi yazı işleri müdürü Cüneyt Arcayürek tutuklandı.Bidibidi Konus Paylas Dinle Söyle Forum Müzik Eglence -Kaynak- D12342 1959 : Vatan gazetesi yazarlarından Sadun Tanju, saldırıya uğradı.Bidibidi Konus Paylas Dinle Söyle Forum Müzik Eglence -Kaynak- 0D8D74 1961 : 27 Mayıs sonrası ilk büyük işçi mitingi, Eskişehir'de binlerce işçinin katılımıyla yapıldı.Bidibidi Konus Paylas Dinle Söyle Forum Müzik Eglence -Kaynak- 887A4B 1964 : İstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi dışında, üniversite ve yüksek okullara girişte merkezi sınav sistemi getirildi.Bidibidi Konus Paylas Dinle Söyle Forum Müzik Eglence -Kaynak- 6FD3BE 1965 : Ürgüplü Kabinesi'nin Adalet Bakanı İrfan Baran "141 ve 142 kaldırılsa komünizm önlenemez," dedi.Bidibidi Konus Paylas Dinle Söyle Forum Müzik Eglence -Kaynak- 39F719 1971 : Kısa adı TÜSİAD olan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği kuruldu.Bidibidi Konus Paylas Dinle Söyle Forum Müzik Eglence -Kaynak- 08D3E5 1974 : Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi davasından yargılanan ve 2 yıldır tutuklu olan sinema sanatçısı Yılmaz Güney genel aftan yararlanarak tahliye oldu.Bidibidi Konus Paylas Dinle Söyle Forum Müzik Eglence -Kaynak- 964AA6 1981 : Özgürlük Yolu ve kısa adı DHKD olan Devrimci Halk Kültür Dernekleri adıyla bilinen Türkiye Kürdistanı Sosyalist Partisi davası Diyarbakır Sıkıyönetim Mahkemesi'nde başladı.Bidibidi Konus Paylas Dinle Söyle Forum Müzik Eglence -Kaynak- 8F069C 1989 : Çin'de Başbakan Li Peng Pekin'de sıkıyönetim ilan etti.Bidibidi Konus Paylas Dinle Söyle Forum Müzik Eglence -Kaynak- 8A344B 1990 : Romanya'da; İon İliescu cumhurbaşkanı seçildi.Bidibidi Konus Paylas Dinle Söyle Forum Müzik Eglence -Kaynak- E92B64 1999 : PKK yöneticilerinden Şemdin Sakık ve kardeşi Arif Sakık idam cezasına çarptırıldı.Bidibidi Konus Paylas Dinle Söyle Forum Müzik Eglence -Kaynak- C30201 2007 : 1 aydır çeşitli aralıklarla devam etmekte olan Cumhuriyet Mitinginin sonuncusu çeşitli sivil toplum örgütlerinin girişimleriyle Samsunda düzenlendi. Mitinge katılmak isteyen onbinlerce kişi Cumhuriyet Meydanı'nı doldurdu.Bidibidi Konus Paylas Dinle Söyle Forum Müzik Eglence -Kaynak- 597D14 2008 : Şırnak’ta 200 kız öğrencinin eğitim gördüğü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda uyuz salgını çıktı. 180 öğrencide uyuz görülmesi üzerine, öğrenciler evlerine gönderilmeyerek okulda tedavi altına alındı.Bidibidi Konus Paylas Dinle Söyle Forum Müzik Eglence -Kaynak- 7AD6ED 2009 : Endonezya'nın Java adasının doğusunda uçak düştü. 97 kişi öldü. |