Şöyle birşey var Hakan abi; burada ''Cahil'' olarak lanse edilen okumamış,eğitimsiz,parasız,fakir insanlar değil.Okumuş,zengin ama düşüncesiz insanlar.Gökhan hocamın dediği gibi okumak sadece cahilliği alır, gerisi aynı kalır.Ben CHP'li değilim.Benim körü körüne ideolojisine bağlandığım bir partide yok zaten.Bir adam çıkar; benim büyün klişelerimi yıkar direk o adama oy veririm.Önemli olan sağ-sol,chp-mhp-akp değil; önemli olan bu ülkeye gerçekten hizmet için varolan parti veya partiler.Yaşım 20; bugüne kadar siyasete hep meraklıydım ve elimden geldiğince geçmişi/geçmişteki siyaseti araştırmaya çalıştım.Gördüğüm kadarıyla bir ''Olgu'' üzerinden siyaset yapmayan parti yok gibi. AKP ''Din'' üzerinden, CHP ''Atatürk ve Laiklik'' üzerinden, MHP ''Milli Duygular'' üzerinden siyasete girmiş. %99'u müslüman olan bir ülkede ''Din'' i başarılı bir şekilde kullanırsanız sonuca ulaşırsınız; bunun en somut örneği 7 yıllık iktidar partide
Benim söylemek istediğim bugün bu parti %50'ye yakın bir oy alıyorsa durup düşünmek gerek ''Bu adam nasıl oldu da 2 kişiden 1'inin oyunu aldı'' diye.Sadece tencere,tava ile mi aldı? Hayır. Bu adam Tayyip Erdoğan ile aldı.Ben açık konuşmak istiyorum, Erdoğan'dan nefret ederim. Ama ''Yiğidi Öldür hakkını inkar etme'' diye bir laf var.Bu adam gerçekten ''Lider''.İyi yada kötü LİDER.Nasıl mı? Adam birincisi kendine güveniyor,hitabet yeteneği mükemmel. Yanlış yaptığını bile kendi lehine çevirecek kadar zeki. İşte bu adam bu yüzden çoğu kişiyi kendi düşüncelerine inandırabiliyor.Zamanında Amerika Liderinin karşısında bizim Başbakanlarımız ellerini önüne koyup ''El Pençe,Divan'' beklerken bu adam ayak ayak üstüne atıyor ve konuşmayı yönlendirebiliyor.Bu adamda öyle birşey varki; nerde ne yapacağını çok iyi biliyor.CHP'ye bakıyorsunuz Deniz Baykal sürekli muhalefet; ''Adın Deniz'' deseniz ''Yok Değil'' diyecek halde. MHP'ye bakıyorsunuz bir kez hükümete gelmiş 3'lü koalisyon ile. İktidara gelmeden esip,gürlerken; İktidarda olana bitene seyirci kalmış. CHP'de, MHP'de Devlet Bahçeli ve Deniz Baykal ile özdeşleşmiş gibi değişikliklere kapanmış. İşte bu yüzden ben her ne kadar Erdoğan'dan nefret etsem de Liderlik vasfını taşıdığını düşünüyorum.Bir MHP'li olarak gönül isterdi ki düşüncelerim uyuşsa da öyle bir lidere oy verseydim. Gönül isterdi ki öyle bir lider ''Vatan Haini'' olarak değil; ''Vatansever'' olarak anılsaydı.Ülkemizde her zaman olduğu gibi doğru kişiler doğru yerde değil,doğru yerde doğru kişiler yok
Edit: Dilerimki bu konu kilitlenmez ve insanlar düşüncelerini kurallara uygun şekilde ifade eder.TBMM'deki tartışmalar gibi değilde,çözüm bulmaya yönelik seviyeli tartışmalar olur...