Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seyir halindeyken motor durmasi

Öncelikle geçmiş olsun.

Araç gaz kelebek sensöründe arıza olabilir
Oksijen sensöründe arıza olabilir
Krank açı sensöründe arıza olabilir
veya
Motor yıkama yapıldığında beyin su almış olabilir bu da dönem dönem kısa dere yaptırıyordur.
Aklıma gelen ilk ihtimaller bunlar.

Öncelikle gecmiş olsun önce ki aracımda aynı sorunum vardı degısmedık yer bırakmadım ama hatayı yenı degıstırtdıgım kutup başının fazla sıkılmasından dolayı çatlamasından dolayı oldugunu farkettıgımızde tam 3 ay gecmıstı hersey den önce kutup başlarını kontrol etmeyi unutmayın dılerım hata oradadır ve masrafsız kurtulursunuz

Ustadim aku yeni degismis @İzmitLee nin dedigi gibi bir olay olabilir. Gevsek kutup basi da ayni soruna neden olabilir. Aku degismeden once de varsa ozaman farkli yerlere bakmak lazim. Bunda da baslica krank konum sensoru bas suclu olur. Sensor arizali olursa (yada soketinde temassizlik) istersen araci vurdur yine calismaz. Problem olduktan sonra birkac mars basmada calismamasinin sebebide o olabilir. Konum okuyamadigi icin atesleme yapmaz. Yolda stop etmeside bu yuzden ateslemeyi kesmesiyle alakali olabilir.

Cok tehlikeli bir durum ustadim frenler tas gibi olur direksiyon dönmez Allah muhafaza kazaya goturebilir en kisa surede problemsiz cozersin insallah..

@İzmitLee ve @wanted007 ın dedikleri de çok mantıklı. Bazen sorunu beyinde ararsın oysaki gözüne kirpik kaçmıştır :D

Herkese Selam,

Arkadaslar yolda seyir halindeyken. Motor birden duruyor ve motoru manuel calistir uyarisi cikiyor. Bu uyari akici bir yolda bana sikinti yasatti bir kac kere. Motoru tekrardan calistirmak icin durmam gerekti akici yolda. Sikinti oldu baya diger araclara istemsizce. Boyle bir sorun yasayan var mi neden olabilir ?

Hatta araci calistirirken Start - Stop hatasi uyarisi veriyor surekli. Arac Leon Style TDI - 2017

Merhabalar;
Aynı sorunu bende yaşadım. servis parça mevcutsa 1 gün içinde sorunu çözüyor.
Benim aracım Ankara Doğuş otoda aynı sorundan kaydı bulunmakta. Problem kronik.
Çözümü yüksek basınç sensörünün değişmesi ile çözülüyor.

Merhabalar;
Burayi guncellemeyi unutmusum :). Arac 15 gun yetkili serviste kaldi. Baya incelediler vs. abs kablolarinda problem oldugunu buldular. Herneyse onardilar vs. araci geri aldim bir 2-3 kullandim bir sikinti cikmadi. Zaten tatile gidicektim antalyaya dogru yola ciktim istanbulda Afyonda tekrar stop etmeye basladi :D. Bir sekilde dura dura antalyaya kadar gittim. Yetkili servisi aradim dedim bana yardim edin boyle boyle oldu vs. dedim. Onlarda beni antalyada ki yetkili servise yonlendirdiler orayla iletisim kurdular vs. Antalyada ki servis 1 gun boyunca bakti hic birsey bulamadi. Benim kaldigim yer Kas oldugu icin kas'a geri donmem gerekiyordu. Ikame arac istedim onuda veremeyiz dediler bende araci geri aldim gun sonunda kas'a geri dondum tabi yine stop etmeler devam ediyordu. Artik son care istanbula geri donmek ya cekici sirtinda yada stop ede ede geri donecektik. Bir sekilde istanbula donduk donuste araba bir kere bile stop etmedi ilginc bir sekilde. Herneyse araci servise verdim butun yasadigim problemleri tek tek soyledim. 2 gun sonra beni aradilar ve krank sensorune capak kactigini(ne oldugu ile ilgili hicbir fikrim yok) bu yuzden sensorun beyne yanlis bilgiler gonderdigini soylediler temizledik vs. dediler bana geri verdiler. Ve problem cozulmus oldu. O andan itibaren ne hata gordum ne araba stop etti. hic birsey olmadi. hatta tekrar bir ara yine antalyaya gitmem gerekti guzelce gittim geldim sikintisiz. Burayi guncellemek adina anlatmak istedim belki birilerinin basina gelir fikir olur.

Büyük geçmiş olsun. Allah kazadan korumuş gerçektende. Araç giderken stop etmesi çok tehlikeli bir durum. Çözülememesi ayrı dert. Sabırlıymışsınız. Allah tekrarını yaşatmasın.

Ustadim gecmis olsun sorunun cozulmesine sevindim :) keske servis yazdiklarimizi okumus olsaydi nokta atisi teshis koyup ilk denemede sorunu cozecekti :D

Arac krank konum sensorunden sinyal almadigi anda ateslemeyi keser... krank kasnaginda centikler olur. Krank sensorunde ise krank kasnagindaki centikleri miknatis yoluyla okuyan sensor olur. Bu sayede centiklerin belli noktalarinda arac sensorden aldigi bilgilerle atesleme yapar. Eger ki bu sensor hata verirse yada okuma yapmazsa arac yanlis zamanda atesleme yapip motora zarar vermemek icin ateslemeyi tumuyle keser. Bu da dogal olarak stop etmeye, eger stop etmis ve calistirmaya calisiyorsak aracin calismamasina neden olur. Hatta araci vurdursak bile calismaz.. En azindan tecrube oldu ustadim insallah aracini bundan sonra keyifle kullanmak nasip olur... Tekrardan gecmis olsun...

Geri
Üst Alt