Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seyir halindeyken motor durmasi

linux55

Kayıtlı Üye
Herkese Selam,

Arkadaslar yolda seyir halindeyken. Motor birden duruyor ve motoru manuel calistir uyarisi cikiyor. Bu uyari akici bir yolda bana sikinti yasatti bir kac kere. Motoru tekrardan calistirmak icin durmam gerekti akici yolda. Sikinti oldu baya diger araclara istemsizce. Boyle bir sorun yasayan var mi neden olabilir ?

Hatta araci calistirirken Start - Stop hatasi uyarisi veriyor surekli. Arac Leon Style TDI - 2017

Son düzenleme:
Aracınızı arıza tespit cihazına bağlatarak arıza hafızasını okutarak sorunun neden kaynaklı olduğunu net bir şekilde öğrenebilirsiniz.

- Yakıt sistemi arızasından olabilir
- yakıt basınç regülatörünüz arızalıysa olabilir
- bujilerin ateşlenmesinde problem varsa olabilir
- krank sensörü arızası olabilir. Ama bunu araç bazen hafızasına almayabiliyor bazen.

Sorununuzu en kısa zamanda çözmeniz dileğiyle.

Öncelikle büyük gecmiz olsun aracinizi en kisa zamanda göstermenizde fayda var @MARAZ37 avrupa yakasindaki @OTO DÜNYASI anadolu yakasinda ki guvendigimiz ustalarimiz ve grubunuzun destekcileridir kendilerinden destek almaniz sorunu cozecektir tekrardan buyuk gecmis olsun

Geçmiş olsun... Çok tehlikeli bi durum dusunsenize 100 120 km hızla giderken tam viraja girerken motor duruyor lastikler taş gibi olur araba ağırlaşır çok tehlikeli umarım sorun çözülür

Araç otomatik mi yoksa manuel mi? Bir de atıyorum 3000 devirdeyken mi kapanıyor yoksa gerçekten stop mu ediyor? misal 7. vitesteyken 500 devirlere kadar düşmeye çalışıyor mu vites küçültmeden? O şekildeyse DSG arızası da olabilir. Ama üst devirlerde, normalde stop etmeyeceği şekilde aniden kapanıyorsa başka yerlere bakılması lazım. Bir de stop ettiği esnada emniyet kemeriniz takılı mı? Normalde stop etse bile motoru geri çalıştırır kendisi, sadece kapı açıkken ve kemer takılı değilken manuel çalıştırma bekler.

Bizde dizel getz var onda da birkere olmuştu hem giderken stop etme hemde 1.vitesten 2. Vitese geçişte araba silkeleniyordu baya yoğun hatta tekrar debriyaja basarak toparlıyordum. Sorun elektirik ile ilgiliydi.kucuk bir parça vardi Onu degistirdik geçti.sorun elektiriksel olabilir diye düşünüyorum

Aracın rölanti regülatörü bozuk, vitesteyken istop etmesi zaten imkansızdır.

Cidden çok önemli ve riskli bir konu. Bence vakit kaybetmeden yetkili servisinize başvurun.

Araç otomatik mi yoksa manuel mi? Bir de atıyorum 3000 devirdeyken mi kapanıyor yoksa gerçekten stop mu ediyor? misal 7. vitesteyken 500 devirlere kadar düşmeye çalışıyor mu vites küçültmeden? O şekildeyse DSG arızası da olabilir. Ama üst devirlerde, normalde stop etmeyeceği şekilde aniden kapanıyorsa başka yerlere bakılması lazım. Bir de stop ettiği esnada emniyet kemeriniz takılı mı? Normalde stop etse bile motoru geri çalıştırır kendisi, sadece kapı açıkken ve kemer takılı değilken manuel çalıştırma bekler.

Arac dsg. Tam olarak soyle oldu 2000 devir civarindaydim. Motor durdu aniden devir 0'a dustu. Yani elektrikler gitmiyor ardindan ekran da Motoru manuel olarak calistirin uyarisi cikiyor. Arac tabi gitmeye devam ediyor bosta salarsin gider ya oyle gittikce yavasliyor. Bende uygun bir yerde durmaya calistim. Kemerim takiliydi. Hatta 2. yasadigimda start - stop'u kapaliydi. Kapali haldeyken ayni sey oldu.

Hatta bazen araca binip calistirmaya calistirdigimda marsa basiyorum. sanki aku bitmis gibi mars basmiyor. 3-4 denemeden sonra calisiyor araba. Bu arada akuyu yeni degistirdim 2-3 gun oldu. Ve ayni seyler olmaya devam etti. Yetkili servise gidecek arac. Sonuclarini bildiririm buraya da.

Arac dsg. Tam olarak soyle oldu 2000 devir civarindaydim. Motor durdu aniden devir 0'a dustu. Yani elektrikler gitmiyor ardindan ekran da Motoru manuel olarak calistirin uyarisi cikiyor. Arac tabi gitmeye devam ediyor bosta salarsin gider ya oyle gittikce yavasliyor. Bende uygun bir yerde durmaya calistim. Kemerim takiliydi. Hatta 2. yasadigimda start - stop'u kapaliydi. Kapali haldeyken ayni sey oldu.

Hatta bazen araca binip calistirmaya calistirdigimda marsa basiyorum. sanki aku bitmis gibi mars basmiyor. 3-4 denemeden sonra calisiyor araba. Bu arada akuyu yeni degistirdim 2-3 gun oldu. Ve ayni seyler olmaya devam etti. Yetkili servise gidecek arac. Sonuclarini bildiririm buraya da.
Takipteyiz hocam, inşallah masrafsız ve sağlıklı bir şekilde sonuç alırsınız.

Geri
Üst Alt