Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.
tasarruf lpg ıle olmaz tasarruf dıyorsan tdı al tdı fr al daha cok tasarruf yaparsın bu aracta karda olup olmayacagın ılerleyen zamanda veya satarken ortaya cıkacak ben sahsım adına konusayım fr araca lpg takılmış dendıgı zaman kesınlıkle yanına yaklaşmamGecen sene montaj yaptıgımız 1,4 tsi arac ankarada kullanılıyordu;14 kurus 16 kurus gibi acayip insanin inanası gelmeyen hesaplamalar yapmıstı arkadas; sonradan anlasıldıki biz 2liraya lpg alırken ankarada rakam 1.6 lardaymıs.
O aracı daha sonra kayseride baska bir arkadasa satın aldık; 5 aydır kayseride kullanılıyor; tuketim degerleri denildigi gibi 9 litre lpg civarlarında tabi benzin olcumu yapmıyodu arkadaslar. Ben uzun donem karma tuketim verilerinide paylasıcam.
1,4 tsi ve 2,0 tsi da fiyat 2300 nakit 2500 10taksit 1,6 fsl araclarda 2100 pesin 2300 10 taksit fiyatlara montaj yapılıyor. Simit depoda 50 tele fark alıyolarmis.
Arac rolantide 1000 devirde benzin kullanıyomus; onun harıcı her durumda % 5 benzin tuketiyomus; bende bilmiyordum ogrenmiş oldum demekki olcumlerde benzinide dolduracaz... Arac hiçbir zaman %100 lpg kullanmıyormus bu da enjektorlerın yanmaması içinmiş. Cevaplarım gecikmeli oluyor kusura bakmayın lpg ustalarına soruyorum bildigim bir sistem olmadıgı için...
LPG ve boyle araca binip binmeme konusuna gelince yaklasık 4 yıldır lpg li arac kullanıyorum su ana kadar da hiç bir sıkıntı yasamadım araclarımı sıfır aldıgım donemlerde dahi lpg taktırdım, işin ilginc yani lpg ile tasarruf sagladım kac defa kendini amorti etti; aracımıda 2. el olarak satıslarda lpg sistemine verdiğim parayı hep ustune koyarak sattım. Bu aracıda aylardır arastırıyordum fsi motorlar lpg uygulanamadıgı için 2.elde dusuk fiyatlara alıcı buluyor bu bir gercek 50binlira verilerek alınan 2.0 fsi ların hepsi 28 30 lu rakamlara satıldı bilen biliyor; ama 1.6 102 bg aracı 33 34 e alan adam 30 a satarken nazlanarak sattı; bu buyuk motor hacminin ve lpg uyumsuzlugunun sonucu olarak goruyorum. 2. el boyle bir arac alarak hem zararımı azaltıyorum hemde tum beklentilerimi karsılayan bir araca sahip oluyorum. Sakin kullanımda (eşim haftaiçi işe giderken kullanıyo) 8-9 litre yakıyor; performanslı kullanımda 12 13 litre ortalama tuketimi olacak benzinde bu hesap 40 50 kurus tuketim olacak lpg de 20 25 kurus olacak. hesaplarıma gorede 10 15 bin km de sistem kendini amorti edecek... Parayı kazanmak degil harcamayı bilmek derdi Rahmetli sakıp sabancı 100 000 km sonra satsam oldurdum desem 30 a satsam zaten arac zararını amorti etmiş olacak. Bilmem anlatabildimmi...
katiliyorum +1907Tebrık edıyorum duz mantıgın dıbıne vuruldugu b nokta konunun ıcerıgı resmen.Sorarım benzının sogutucu ozellıgı varken LPG nın varmıdır.98 model 2 lıtre atmosferık arabanın teknolojısı ıle TFSİ ın teknolojısı aynımıdır ? Vw 1.6 ya lpg yı kendısı takarken neden Tfsi da lpg takıp daha cok musterı cekmek ıstemez acaba? musterısıne "Tfsi alın Lpg takın hem daha fazla gazlayın dolasın hemde daha ucuza arabanızı kullanmıs olun" demez ? Lpg performansı etkılemeyen b yakıt turu olsaydı bugun 400-500bg lık yuklu arabalara gıdıp lpg takar adamlar hem daha ucuza gazlar hemde az yakarlardı,ama 20-30bın dolar verıp araba modıfıye eden adam bunu dusunememıs yada parası cok gelmıs olcakkı lpg takmamıs arabasına.Tfsı teknolojısını ıyıce ınceleyelım lpg nın ne kadar verımlı calıscagını ogrenelım bu sıstemde ona gore yazalım cızelım
Tebrık edıyorum duz mantıgın dıbıne vuruldugu b nokta konunun ıcerıgı resmen.Sorarım benzının sogutucu ozellıgı varken LPG nın varmıdır.98 model 2 lıtre atmosferık arabanın teknolojısı ıle TFSİ ın teknolojısı aynımıdır ? Vw 1.6 ya lpg yı kendısı takarken neden Tfsi da lpg takıp daha cok musterı cekmek ıstemez acaba? musterısıne "Tfsi alın Lpg takın hem daha fazla gazlayın dolasın hemde daha ucuza arabanızı kullanmıs olun" demez ? Lpg performansı etkılemeyen b yakıt turu olsaydı bugun 400-500bg lık yuklu arabalara gıdıp lpg takar adamlar hem daha ucuza gazlar hemde az yakarlardı,ama 20-30bın dolar verıp araba modıfıye eden adam bunu dusunememıs yada parası cok gelmıs olcakkı lpg takmamıs arabasına.Tfsı teknolojısını ıyıce ınceleyelım lpg nın ne kadar verımlı calıscagını ogrenelım bu sıstemde ona gore yazalım cızelım