Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat Leon FR DSG LPG uygulaması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bu konuya son yazacagım msj bır daha yazmam bızım ulkemızde adamlar dızele bıle lpg takmak ıcın ugrasıyor bız neyı anlatmaya çalışıyoruz o yuzden ısteyen ıstedıgını yapsın sonuclarına yasayarak katlansın + veya - ıle kendı bılecegı iş

adaş banamı kızdın yoksa. ben dizele lpg demedim.:D:D

kullandığın km ye bağlı birazda ayberk. eğer lpg takıp 10.000 km kullanıp satarsan tabi zarar edersin. o konuda haklısın

Birde şöyle bişey var. LPG takılan araç benzinden fazla yakıyo litre bazında. Hakan'daki TFSI Cupra ortalama 13lt yakıyodu. Bu araç LPG'de 17lt yakar. Litresi 2 liradan zaten ortalama 340 kuruş yakacak araç. Kilometre başına yaklaşık 0.15TL kar.
2.500TL'lik montaj parasını çıkarmak için 16.500km civarı bişey yapmak gerek. Ha tabi LPG'yi ruhsata işletme ve LPG'nin ayrıca bakım masrafları buna daha dahil değil.

adaş banamı kızdın yoksa. ben dizele lpg demedim.:D:D

yok adasım sana neden kızayım anlatmak ıstedıgım sey adamlar zaten az yakan makıneye bıle lpg takmak ıcın kafa yoruyorlar bız benzıne takılmaz dıye yazıp cızıyoruz ısteyen ıstedıgne taktırsın sen cupra tdı ıle gazlamana bak performans ekonomı anca boyle oluyr bu sene olmaz ama onumuzde kı sene guclu bır dızelde ben alıcam

ben zaten dizelciyimde.dizele lafım yok ama dizelleri alırken çok para veriyorsun. mesela tdi fr 2. eli 50.000 tl istiyorlar. ama benzinlisini 38-39 bine alabiliyosun.

Onlar uçmuş Abi. Sıfırı Cupra'dan 10 - 15.000TL az olan aracın 2. elini Cupra ile aynı paraya satmak gayet mantıksız :)
Aracın sıfırı şu an 58.000TL zaten. Kim alır 50 bine 2. eli..

o amerıkanın yıllık vergısını ode ben benzın masrafını odeyeyım
E benim dediğim noktaya geliyor işte. Ordan burdan bir şekilde ekonomi/ucuzluk isteniyor.
bu konuya son yazacagım msj bır daha yazmam bızım ulkemızde adamlar dızele bıle lpg takmak ıcın ugrasıyor bız neyı anlatmaya çalışıyoruz o yuzden ısteyen ıstedıgını yapsın sonuclarına yasayarak katlansın + veya - ıle kendı bılecegı iş
Dizelde LPG tasarruf sağladığı kadar Performans artışı da sağlıyor. Elimde bir pdf var bulduğumda paylaşırım. TDi bir A3'e takmışlardı. Allard'ın olması lazım.

Birde şöyle bişey var. LPG takılan araç benzinden fazla yakıyo litre bazında. Hakan'daki TFSI Cupra ortalama 13lt yakıyodu. Bu araç LPG'de 17lt yakar. Litresi 2 liradan zaten ortalama 340 kuruş yakacak araç. Kilometre başına yaklaşık 0.15TL kar.
2.500TL'lik montaj parasını çıkarmak için 16.500km civarı bişey yapmak gerek. Ha tabi LPG'yi ruhsata işletme ve LPG'nin ayrıca bakım masrafları buna daha dahil değil.

dezavantajları aracın kapalı alanlara sokulmaması servısın aracı kabul etmemesı vs vs en onemlısı aracın yetkılı servıs dısı kalması

yok adasım sana neden kızayım anlatmak ıstedıgım sey adamlar zaten az yakan makıneye bıle lpg takmak ıcın kafa yoruyorlar bız benzıne takılmaz dıye yazıp cızıyoruz ısteyen ıstedıgne taktırsın sen cupra tdı ıle gazlamana bak performans ekonomı anca boyle oluyr bu sene olmaz ama onumuzde kı sene guclu bır dızelde ben alıcam

I love TDI. ama 3 kırmızı olanı :D:D

E benim dediğim noktaya geliyor işte. Ordan burdan bir şekilde ekonomi/ucuzluk isteniyor.

Dizelde LPG tasarruf sağladığı kadar Performans artışı da sağlıyor. Elimde bir pdf var bulduğumda paylaşırım. TDi bir A3'e takmışlardı. Allard'ın olması lazım.

emın ol bu sacma vergılendırme sıstemı olmasa amerıkanın 5,7 verecegım benzın parasına acımam lpgde taktırmam sadece devlete sacma anlayısından dolayı bu parayı vermek ıcımı acıtır.

Arac cok yakıyor demıyeceksın bızım benzınımız nıye dunyada kı en pahalı benzın dıye soracaksın

Bu arada benzının neden bu kadar pahalı oldugunu hıc kendıne sordun muuuuu yada mazotunnnnnn

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt