Tekrar merhaba herkese,
arabayı alanı 3-4 gün oldu, istanbul lüleburgaz ve lüleburgaz-edirne gidiş dönüş yaptım.
ilk izlenimlerim gayet güzel, yakıt tüketimi olarak ta şehir içi 9.5-10, uzun yolda ise 7.5-8 civarlarında dolaşıyor sanırım rodaj süresi geçince daha da düşecektir.
Vites geçişleri için uyarı veriyor ama daha 60km hız da bile 5. ya da 6. vitese geçmemi söylüyor, ben de ortalama 2300-2500 devir aralığında vites yükseltiyorum.
Tsi motor da 2400 devri mi baz alıyor acaba? TSI motor 1. vites kalkışı bana çok farklı geldi, arbanın hemen yol alması için gaza çok yüklenmek gerekiyor sanırım, daha önceki tipo kalkışlarıma hiç benzemiyor, özellikle tümseklerde aracı tamamen durdurup 1. vites ile kalkarken biraz fazla zaman alıyor sanki.
Arabanın konforu güzel, koltuklar özellikle rahat, sunroof ve xenon farları taktırdığım için bir kez daha mutlu oldum. sağ kol kenarında ki esp tuşuna basıyorum ama ekranda hiç bir uyarı değişikliği görmüyorum, nasıl anlayacağız onun açık olup olmadığını acaba?
FR kullanan arkadaşlar varsa, alarm otomatik devrede lakin, sadece iç harekete mi duyarlı bu alarm?
Ayrıca abim 5000km de ilk servis bakımını yaptırman lazım dedi, kendisi öyle yaptırmıştı kendi leon'unu.
Son olarak tavsiyelere açığım, yakıt sarfiyatını azaltmak için, güvenli leon sürüşü için
Şimdiden teşekkürler.