senede 15 20 bin yapıyorum.. arabayla gezmeyi seviyorum bu yüzden dizel düşünüyorum.. ama dediğim gibi opel astra ve leon arasındayım.. leon kasa değiştirdigi ve ülkemizde opel kadar eski olmadığı icin kararsızım..ama su anki kasanın tipi çok hoş özellikle önden görünüşü.. ancak bu kadar para verip 6 senedir piyasada olan bir kasayı almak ne kadar akıllıca ? yoksa cidden cok hoş araba seat leon..yenisini canlı olarak göremedim..arkadasımın dediğine göre önü audi a1 e benzemiş arkası golf e ..
Opel Astra ile Leon'u karşılaştırma lütfen, özellikle de 1.3 dizel motorlu Astrayı. İkisinin de test sürüşünü yaptım, Astra da iç mekan Leon a göre daha dar, motor performansı çok daha zayıf, kesinlikle Leon daki sürüş keyfi yok, tasarım konusunu açmıyorum bile. Bir de Opel sonuçta, sikayetvar.com da uzun süre şampiyonluğu kimselere bırakmamış bir marka.
Şimdi gelelim kasa olayına. Buna karşı çıkanlar olabilir ama benim düşüncem her zaman bir arabanın makyajlı kasasını almak yönünde olmuştur, çünkü aracın ilk çıktığı zamandan itibaren kullanıcılardan alınan geri bildirimler göz önüne alınarak mevcut araçta iyileştirmeler yapılır. Yani araç bir anlamda oturur ve olgunlaşır. Yeni çıkan kasalar da yeni tasarım ile çok şey değiştiğinden bu süreç tekrar başlar çoğu zaman.
O yüzden 6 senedir olan bir kasayı almak bence yeni kasayı almaktan gerçekten mantıklı olabilir. Özellikle bu kasayı beğenip yeni kasayı beğenmiyorsan.
(Ki forumlarda bakıyorum aşağı yukarı herkes böyle düşünüyor). Üstelik şişirilmiş fiyata değil hatta olması gereken fiyatın bile altına süper donanıma sahip olacaksın.
Özetle beğenmediğim bir kasayı sırf yeni diye almak benim mantığıma ters. Sana şöyle söyliyim önce yeni kasanın resimlerine baktım ve koşa koşa gidip mevcut kasa Leon aldım, aldığım için çok mutluyum, aracımdan da çok memnunum, büyük keyif alarak biniyorum. 3-5 sene sonra bu kasa "Leon'un o efsane kasası" olarak anılacak, yeni çıkacak kasa değil.