Furkannn
Kayıtlı Üye
5 senedir Pendik’te ikamet ediyorum yazları oradayım yazın inşallah
Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.
Ya üstad helal sana. Arkadaşlar çekmez çekmez algısı nerden oluştu sizde. Çok yakar falan. Arabanın güc degeri 115 hp 200 tork. 1.2, 1.4 hic bi durumda az yakmaz. Bu motor benzinlilerde suan icin en ideal yakit tüketimine sahip araćlardan.1.0 aşırı beslemeli (turbo) motor ile 1.2 atmosferiği kıyaslamayın lütfen. Bırakın 1.2'yi 1.6 atmosferik ile de kıyaslamayın.
1.0 dediğniz motor 200nm tork 115 bg üretiyor. Bu torkunuda 1500-2000 devir bandında verebiliyor.
1.6 atmosferik motor max torkunu 4000 devirde üretebilirken, ürettiği de 150-160 nm tork oluyor.
Dizelden de turboyu kaldırırsak arabayı kaldıramayan hantal bir motor olur karşımızda.
Hocam sürüş tarzı en önemli etken. Mesela sürekli boş viteste kullanılan araç daha çok yakar zaten. Onun yerine uygun bi viteste aracı akışına bırakırsanız anlık tüketimin sıfırlandığını görebilirsiniz.Arkadas millet arabayi bosta mi kullaniyor anlamadim ya ben araba kullanmayi bilmiyorum ya millet araba kullanmiyor hep sifiri gosteriryor benzinli arabanin oyle yakmasini nasil beceriyorsunuz anlamadim
SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi