Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat ile vedalaştık, yeni aracım C5 Aircross

Hayırlı olsun kazasız belasız Allah utandımasin

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Eveeet, ilk uzun yolumuzdan taze döndük. İstanbul-Marmaris git gel yaptık.

Yolculuk sonucu: araç gerçekten konforlu ve gerçekten çok yakıyor :)

Gidiş gündüz, dönüş gece gerçekleşti. Giderken özellikle Bursa otoyolunda çok ciddi yoğunluk vardı. Dönüş son derece sakindi. Yolculuğun çok büyük bir kısmını adaptif cruise açık şekilde gerçekleştirdim.

Otoyollarda nispeten performanslı kullanım, duble yol ve dağ yollarında hız sınırlarının altında sürüşle 8.9lt ortalama tüketim sağladı. 1.4 Leon FR ile aynı rotada muhtemelen 6.0 yakardı. Son sürat denemesi yapayım dedim 227ye zorlanmadan çıktı, eh dedim gidiyormuş fazla da abartmanın alemi yok diyerek bıraktım. Yol sesi 130km civarına kadar makul seviyelerde, rüzgar sesi de aynı şekilde 130a kadar yok denecek kadar az fakat 160lara çıkınca iş değişiyor. O da C segment bir araç için normal. Fakat benim donanım paketinde ses yalıtımlı ön camlar var, muhtemelen daha alt paketlerde ses daha erken gelmeye başlar.

Adaptif'in şehir içinde fark edemediğim ekstra özellikleri varmış. Örneğin 150 ile orta şeritte giderken sol şeritte biri 130 ile gidiyorsa sağından geçiş yapmayıp sol şerittekinin hızına düşüyor ve takip mesafesi bırakıyor. Aynı şekilde 150'ye ayarlıyken ama 120 ile öndeki aracı takip ederken sağ şeride geçince gene sağından kendisi geçiş yapmıyor, ama manuel olarak geçiş tamamlandığında belirlenen hızın altındaysa otomatik olarak ayarlı hıza çıkıyor. İleride sert dönüş algıladığında sürat yüksekse kademeli olarak yavaşlıyor, örneğin 160'a ayarlıyken viraja girmeden 140'a düşüp viraj çıkışında tekrar 160'a çıkıyor. Ayarlı hızın altında öndeki aracı takip ederken sol şeride geçilirse çok sert olmasa da hızlıca ayarlı hıza çıkıyor. Ben radar ve kamera sadece mevcut şeridi okuyor diye düşünüyordum ama durum öyle değilmiş.

Uzun far asistanı son derece güzel çalışıyor. Boşluğu bulduğu anda uzunları yakıyor, karşıdaki araç far çizgisine girmeden de kapatıyor. Ama hava biraz puslu olduğu için muhtemelen farlar parlama yapıyordu, birkaç kere karşıdan gelenlerin far çizgisine girmemelerine rağmen selektör attığı oldu. Bir de arka park lambaları çok sönük yanan araçları fark edemeyip uzunları açıp 1-2 sn sonra araç olduğunu fark edip kapattığı oldu. O kadarı da normal sayılır.

İlk defa aracın otomatik frenlemesini de çalıştırmış oldum. 160 civarı bir hızla sol şeritte giderken, tahminen 110-120 ile orta şeritte giden (küfür etmeyeceğim :mad:) bir vatandaş bir elinde telefon diğer eliyle yerden birşey almaya çalışırken aracı sol şeride kaydı. Benim frene basmamı beklemeden araç kendiliğinden kazık fren yaptı.

Şerit takip asistanı düzgün yollarda gerçekten konforlu bir donanım, ama çok virajlı dağ yollarında kapatmam gerekti. Virajları keserek kullanmak gerektiğinde çok fazla müdahele ediyor. Kapatınca da aslında ne kadar fazla mikro düzeltme yaptığını fark ettim. Direksiyon ciddi şekilde yumuşuyor. Açıkken fark etmiyorsun ama kapatınca kontrolün sürücünün eline geçtiğini hissettiriyor.

Kör nokta asistanı 65km üzerindeki hızlarda yandaki aracın üstüne kırmaya çalışırsan tekrar şeride çekmeye çalışıyor. Onu da devreye soktum 1 kere. Sol şeritteyken benden hızlı gelen bir araca yol vermek için sağa geçmek için sinyali verdim, o arada arkadan gelen de orta şeride geçti, ben geçmeye çalışırken benim araç otomatik olarak kendini tekrar sola attı sinyal açık olmasına rağmen.

Yani uzun lafın kısası, teknoloji güzel şey ve bütün bu özellikler faydalarını uzun yolda daha çok hissettiriyormuş. Eşim bile normalde bu kadar araç kullanınca daha bitkin görünürsün şimdi iyi görünüyorsun dedi.
 
Geri
Üst Alt