-scorpion-
Kayıtlı Üye
Katılıyorum arkadaşlar turbo faktörü özellikle aracı müthiş değiştiriyor. Bizim 1.4 ibizalara bir turbo atalarmış tadından yenmez miş ya böylede iyi bir sıkıntı yok Yalnız göz önünde bulundurmanız gereken bir durum var arkadaşlar. Motor hacmi düştükce teknolojinin nimetlerinden faydalanılıp atom karınca tarzında araçlar üretiliyor ama hiç bir zaman büyük motordaki o rahatlığı bulamıyorsunuz. Örneklendirmek gerekirse 1600 motor bir araçla yüksek hızda giderken diyelimki 170 motor bu hızı sağlarken hiç kasmıyor çünki kapasitesi daha yükseğine elverişli aynı hızı 1400 motorda veriyor ama kendini yoruyor. Dahada düşelim 1200 yada 1000 motor aynı hızı veriyor (yada veremiyor) kapasitesinin sınırlarını zorladığı için canı çıkıyor. Tabi buda her şeye yansıyor. Yakıt tüketimi, motorun sesi, sürücünün huzursuzluğu vb. gibi.
Benim görüşüm 1.4 motordan aşağısı standart bir araç sahibi için iyidir. Bin araca 1 km de gitsen 1000 km de gitsen dsg şansıman gibi vites atarak ve takometre takılıymışcasına 100 yada 120 miyi geçmeyerek gidenler için ideal. Bu kişiye 2000 motor da versen değişmez, gerek yok Velhasıl eğer araçtan bir beklentiniz varsa 1.4 yada üst dizel serilerine bakın tabi bütcenize göre 2. belki 3. ellere düşmeniz gerekebilecek.
Benim görüşüm 1.4 motordan aşağısı standart bir araç sahibi için iyidir. Bin araca 1 km de gitsen 1000 km de gitsen dsg şansıman gibi vites atarak ve takometre takılıymışcasına 100 yada 120 miyi geçmeyerek gidenler için ideal. Bu kişiye 2000 motor da versen değişmez, gerek yok Velhasıl eğer araçtan bir beklentiniz varsa 1.4 yada üst dizel serilerine bakın tabi bütcenize göre 2. belki 3. ellere düşmeniz gerekebilecek.