1)Öncelikle hoşgeldiniz,kısaca sizi tanıyabilirmiyiz.?
Adım Serhat
27 Ocak 1983 tarihinde gece üsküdarda Zeynep Kamil hastanesinde 5kilo olarak dünyaya geldim. Ailemin iki oğlundan biriyim. Hayatımın ilk 15 senesi ikamet ve çevre olarak Kadıköy Moda ve bahariye caddesi dolaylarında geçti.
Kanı kaynayan hiç rahat durmayan her tarafa zıplayan zıpır bi çocuktum bu yüzden sayamadığım ölümlerden döndüm.. betona kafa üstü çakıldım taklalar atmış bi hurdanın içinden burnum bile kanamadan çıktım ve birçok arbededen sıyrılmayı başarıp bu yaşıma geldim… genç yaşlarda Fenerbahçe stadında maraton tribününde yerimi alırken şuan neye olduğunu bilmediğim naralar ve tezahuratlar eşliğinde küfür alay kavga dövüş eve kendimizi atar mutlu olurduk…. Genelde özel yapım hafifletilmiş bisikletler üzerinde dans etmek kayalıklarda bisikletlerle hareketler öğrenmek ve ilerlemeye çalışmak diğer öne gelen hobilerimdendi ve gecelere kadar üzerinden inmek bilmez kadıköyden sahil yollarını gruplar halinde gezerdik tabi o zamanlar Sony Walkmanle Metallica-Bon jovi-Prodigy tarzı karışık müzikler çoğu zaman cesaret verip bisiklet üzerinde sınırları zorlamamıza sebep oluyor sınırları zorladıkça dizlerimizi kollarımızı parçalamamıza davetiye çıkartan ekipmanlardan oluyolardı… O yaşlarda ehliyet alana kadar araçları incelemek onlar hakkında dergiler almak ve ezberleyene kadar okumak hobilerim arasındaydı… Birde mahallemiz klasik araçlarla dolu olunca klasik araç merakım inanılmaz derecede artıyordu… Aile içinde sakin olarak adlandırılan aileme pek laf getirmeyen bir insan olarak tanınırdım karda yürür izimi hiç belli etmezdim…
Gençliğime Okul yıllarından sonra çalışma hayatına atılarak devam etmeye karar verdim. Çalışma hayatım ailemi zar zor ikna yoluyla birçok dalda devam etti. Önce mobilya üzerine babamın fabrikasında işçi olarak çalışmaya para kazanmaya başladım önce showroomda başlayan iş hayatım bana renkli gelmemesi sebebi ile aşağı imalat bölümünde devam etti ailem bana hayret ediyor ve tasvip etmiyordu sabah 6dan akşam hava kararana kadar talaşlar içinde çırak statüsünde çalışıyordum ve kalfalığa doğru ilerliyordum bu el becerisi gerektiren iş babamdan bana geçmiş genlerden olsa gerek giderek gelişiyordu… çoğunlukla montajlarda 200-300 bazen 1000dairelik inşaatlarda aylarca bir göz odada yatıyor yemeklerimizi yapıp çamaşırlarımızı kendimiz yıkıyorduk bu zorluklar beni hiç yıldırmadı aksine çok kuvvetlendirdi bu dönemlerde dinlenmek nedir bilmeden akşama kadar vaktin nasıl geçtiğini görmeden çalışıyordum Babam beni kontrol e gelir çoğu zaman eve gel demesine karşın ben bunları yapmam gerektiğine inancımla çalışmaya devam ediyordum…
Derken bu işlerin yanında hafta sonları elektrik üzerine firma sahibi arkadaşımla montajlara gidiyor elektrik işini de yüzeysel de olsa öğreniyor kendime bilgi katıyordum bunun yanında su tesisatı işleri ile de ilgileniyor el becerisi gerektiren tüm iş dallarını deniyordum….
Sonradan ailemin kurduğu bir fast-food firmasına aktarıldım o zamanlar hayli yoğun bir tempoyla sabah 9 akşam 10 çalışıyor mutfağından imalatına kasasından tezgahına işi öğrenmekle ilgili ne varsa kurcalıyordum. Ehliyetimi almam la beraber dışarı işlere de koşuşturuyor 15 ila 20 kişilik şube personellerini ve malzemeleri taşıma işine de bakıyordum… yaşım ilerledikçe sorumluluklarım artmaya hayatım daha da renk kazanmaya başladı giderek personel müdürlüğüne yükseldim ve personel eğitimi iş yeri açılış ve bayi eğitimlerinde şehir şehir dolaşmaya başladım Ankara-izmit-bursa-denizli-eskişehir-istanbul arasında gidip gelirken 3 sene Kocaeli 1 sene Ankara 3 ayda eskişehirde yaşadım yazlarıda küçük yaşta bodrum türkbükündeki otelimizde bi hayli tecrübe kazanmıştım bunların hepsi bana birer avantajdı…ve hayatım bir ton fast-food eğitimi ve çok sayıda personel sorumluluğuyla devam etti….
Hayatım oldukça hareketli geceleride bekar hayatım renkli ve hareketliydi eve girmek bilmez sabahları işime giderdim her dakikamı değerlendirmek için hayatım boyunca elimden geleni yaptım çoğu zaman….
Sonra Eşimle İzmit görevinin sonlarında tanıştım işte hayatımın dönüm noktası buydu hayatımın rengi bi anda değişmiş ve keskinleşmişti derken 7 senelik bir flört döneminden sonra Eşimle hayatımızı birleştirmeye karar verdik bu kararı almamızın uzama sebebi benim hep şehir dışında bayilerde olmamdı... Derken hayatım bir anda 360derece değişti aşk-dostluk-fedakarlık gibi olguları sindirirken bi taraftan her yeni gün birbirimize daha da aşık olmayı öğrendik. Zorluklara gögüs germek birlikte vakit geçirmek bizi hiç sıkmadı aksine güçlendirdi… 3.seneye yaklaşan evliliğimizde pişmanlığımız hiç olmadı… Arabalara olan merakım ve hobbylerim onu hiç rahatsız etmedi sevmediği halde ben seviyorum diye yanımda oldu ve bana hiçbir konuda karşı çıkmadı… OnU çok seviyorum Allah nazardan saklasın Rabbim cümlemize böyle mutluluklar versin inşallah ve bu konuda bizim için lütfen bi MAŞALLAH….
2)Forumla tanışma hikayeniz nasıl oldu.?
Önceki tanıştığımız forumdan buraya geçiş yaptık zaten bu benim için kaçınılmazdı sevdiğim herkes burdaydı diğer yerlerdede sevdiğim çok insan var fakat burası bi başka
3)Seat markası ile ilk ne zaman buluştunuz.?
İlk olarak 2007 sonlarında ilk 2008 staylance 1.9tdı aracı almamla tanışmış bulundum kopmak zor görünüyor gerçekten 1.9tdı ın hayatımda anlatılamayacak bir yeri var....
4)Serhat Boş zamanlarında ne yapar.?
Boş zamanlarım Burda geçiyo çoğu zaman. Gezmeyi çok severim dolaşmayı aklıma gelen yerlere gitmeyi arabamla kmler yaparken hiç yorulmam aklıma geldiyse imkanım da varsa giderim..... bunun dışında diziler beni çekmez maçlarda tv de en sevdiğim şey discovery ve national izlemek motorla cross yapmayı da bi okadar severim bide ilgimi çeken kitapları okumayı severim ama son zamanlarda bu konuda hiçbişey yapmadım...
5)Türkiye haricinde hangi ülkede yaşamak istersiniz, neden.?
Amerika da yaşamayı düşünebilirdim fakat imkanlar doğrultusunda klasik bir araç sahibi olabilecek imkanları yaratırsam... ben sırf bi v8e binmek için orda yaşıyabilirim....
6)5 farklı Seat marka aracın mı olmasını isterdin yoksa 1 tane 69 model Camaro mu? (SCW den soru)
Tabiki 69model camaro insanlar ne der bilemem ama ben onun için 5 seat ı benzin döküp yakabilirim
7)Hayatta en sevdiğiniz 3 şey nedir??(SCW den soru)
Benim hayatımda 3 sınırım olamaz şu zamana kadar olmadıda.... Ailem-Eşim-Arabam Önde gelir ama dostlarımı saymamak mizacım olamaz az ve öz dostum vardır ve onlar hayatımın bir parçasıdır kimseyi kimse ile kıyaslamam hepsinin yeri ayrıdır....
8)Forumda gerçekten sevdiğin, sende yeri farklı olan 3 isim say (ama isim olsun herkesi çok seviyorum olmasın ) (SCW den soru)
İşte bu soru bana göre değil ben asla insanları kıyaslamam herkesin önemi ve yeri farklıdır doğru olan bu kafamda tabiki özel insanlar var benim için fakat 3le sınırlı değil....
9)Bekarken çapkınmıydınız yoksa bulduğunuz aşkımı arıyordunuz, nasıl bir hayatınız vardı? (SCW den soru)
Evet çok çapkın olduğumu düşünüyolar benim bişey demem yanlış olur bekar ve yalnız hayatın avantajlarını kullanıyordum elbette bende bi insanım ama hiçbir kadını yalan sözlerle kandırmadım.....
10)Aşağıdaki soruları peşpeşe cevaplarmısınız.? (SCW den makineli tüfek gibi soruları)
Ehliyet sınavında ilk cevapladığınız soru nedir? (bunu kesin sorun o anlayacaktır )
Yaşlıyım hatırlayamadım
Scw size ne katkı sağlıyor ve nasıl üye oldunuz?
SCW nin önemi büyük ama beni asıl ilgilendiren buraya dahil olan insanlar elimden geldiğince herkese yardımcı oluyorum kimseden bir menfaat olarak düşünmedim burayı ama burası bana çok şey kattı dostluk-paylaşım-yardım ve tabiki olmazsa olmaz bencil insanlar.... burda insan tanıyosun ve anlıyosun ki iyilik yap ve denize at karşılığını sadece Rabbinden bekle....
Önceki leonu sattığınız için pişman oldunuz mu?
Onu çok seviyordum ama sattığım bi aracın asla arkasından bakmam bu benim eski aracımdı diye göze sokmam yeni sahibi parayı basıp aldıysa o artık onundur kimsenin değil ben aracımı gözle nazarla satmam istersem gene gider aynısını bulur yapar alırım pişman değilim yeni aracımla mutluyum....
Otomobil ve benzeri şeylerle çok ilgilisiniz bu eşiniz için hiç sorun oldumu?Bu kadar mekanik erkekler için güzel ama bayanlar için çok sıkıcı oluyor.
Evet haklısınız ama eşim öyle bir insan ki hep saygı duydu bende onu ihmal etmedim yanımda tuttum o yüzden hiç bu konuda kavga etmeyiz tek korkusu bana bişey olması.... ama ne yapsam ne etsem hep yanımda oldu sen istiyosan sorun yok dedi hep ve tek en büyük destekçim oydu.....
Scw ne zaman bi yeğen görecek?Erkek olursa F1 pilotu olarak yetiştirecekmisiniz?
Ne isterse o olacak yeterki sağlıklı olsun ama ben şuan çocuk düşünmüyorum daha zamanı var kız yada erkek hiiç fark etmez Rabbim sağlıklı versin yeter f1 pilotu kız da olur şemsiye tutan reklamlı kızlardan olmasın da
İlerleyen zamanlarda araç markasını değiştirmeyi yani seat'tan kopmayı düşünüyormusunuz?
Düşünürüm ama şuan değil hedefim 2 sene daha yeni aldım ve planlarım var gerçekleştiremediğim fakat marka takıntım yaşadığım hisle alakalı hangi marka beni mutlu ve güçlü hisettirirse ve cebim müsaitse ona binerim....
Size bir ay süre verilse nasıl bir araç tasarlar ve mekanik olarak geliştirirdiniz?
Herhalde amerikan olurdu tasarlıyacağım araç tabiki V8 olurdu bir ayda bendeki ustalarla harikalar yaratabilirdik v8 tek kapı direksiz amerikan olsun yeter.... bu aracımdada hayalim sarı siyah çift renk bi araçtı fakat vazgeçtim... ama 3veya 4 hedefim var onlar olacak inşallah....
Sorulara yanıt düşünürken ve yazarken terinizi silmek için selpak aldınız mı?
Beni terletmeniz için çok özele inmeniz lazım bende verilemeyecek cevap yok ticaretin içinde yetiştim....
11)Birde şu söylenenler doğrumu,masaja gidiyormusunuz.? En iyi masaj yapan yer ataşehirdeymiş onaylıyormusunuz.? (SCW den soru)
Hiç gitmedim ama o kadar söylendi ki artık götüren olursa utanmadan gidicem bare gidelimde gitti desinler...
12)Lahmacun hakkında ne düşünüyorsun,kendinizmi yapıyorsunuz.? (SCW den soru)
Hergün taze yapılıyor ve tekniğimiz 16senedir aynı ve değişmez...... bence gelenek gibi herkesim yiyor ama devamlı müşteri önemli bizde buna özen gösteriyoruz yiyen bilir deneyin yorumu siz yapın....
13)Eşinize en son ne zaman yalan söylediniz (Sakın söylemedim deme) (SCW den soru)
Genelde yalan söylemem sadece söylemediğim olur hesap vermek her soruya cevap bana göre değil eğer sorunun cevabını vermek istemiyorsam susarım... yalan söylemekten iyidir ama ona zarar vermeyecek yalan elbette söylemişimdir..
14)Aşağıdaki kelimeler sizin için ne ifade ediyor.?
Seat:Yol arkadaşım
SCWAylaşım-Dostluk-Arkadaşlık-Fedakarlık
Audi:İdolüm Rs olursa birgün hayatımda ilk çalıştırdığımda ağlıyacağımdan eminim...
Balık Gözü: Bende yok ama balık isterseniz 200küsürden fazla var doğum günüm yakın isteyen alabilir daha 50mm alıcam
Masaj salonu: Gitmedim Götüründe Siz Rahatlayın
Piyango bileti:Bu Sene İlk Defa Aldım yemişim piyangoyu vursa ne hayrını görücem
15)İLk Öptüğünüz kız aklınızdamı,biraz bahsedermisiniz.? (SCW den soru)
Hmm çok küçüktüm o zamanlar çok masumane adını anımsayamadım
16)Herhangi bir sağlık sorununuz varmı,ve en son neden kızdınız,küfrettiniz.? (SCW den soru)
Sağlık sorunum şuan yok tek sıkıntım sigara oda bitecek inşallah kızmak küfretmek doğal bazen ağzımdan fazlasıyla kaçıyor ama işyerimde kullanmam genelde trafikte çok oluyor...
17)Yeni gelen arkadaşların eski üyelerle çabuk kaynaşmasını nasıl buluyorsunuz.?
Ona karar verecek ben değilim sizlersiniz samimiyet güzeldir çıkar gözetilmediği zaman...
18)Yılbaşı gecesi ne yapacaksınız,ve büyük ikramiye size çıksa ne yapardınız.?
Ailemle Darıca Da Çiflikte geçiricez yakıcaz şömineyi beraber vakit geçiricez... büyük ikramiye ile neler yapılmaz sanırım klasik araç dolu kocaman bi cafe açar ve otomobil severleri bir araya toplardım kendime de en güzelini ayırır keyfini çıkarırdım daha neler yapılır neler....
19)Bundan sonraki hayatınızdaki en büyük hedefiniz nedir.?
İşleri geliştirip bir kaç hedef işimiz daha var onları hayata geçirmek isterim.... hayatımda en büyük hedefim yok sadece huzur istiyorum ve mutluluk....
20)Son olarak eklemek istediğiniz,SCW forumuna vermek istediğiniz mesaj var mıdır.?
Hayatımda renklerim keskin fakat yeniliklere açık bi yapım var kimsenin doğrusuna dil uzatmak kırmak üzmek mizacım olmadı… fakat gönlümden geçen neyse paylaştım söylenmesi gerekeni hiç esirgemedim ve dedikodulardan hep uzak durmaya çalıştım elimden geldiğince… Siz birbirinizi elin adamları için kırarken birbirinize bir avuç cıvata için girerken ben sadece izledim… gerekli gereksiz kavramlarınıza saygı duyduğum kadar sizinde gereksiz yazarak yaptığınız yorumlarınızı karşınızdakileri kırmadan yapmanızı umut ettim hep… Bir aracı bir insan yaparken kişiliğini ortaya koymaz zevkini koyar evet aynası olur aracı ama beğenip beğenmemek ayrı hor görmek ayrı hep bunu anlatmaya çalıştım sizlere ama ne kadar başarılı oldum bilemiyorum… Şimdi siz de bakın aynada bi kendinize insanları koyduğu konular yaptığı yorumlar yüzünden kırmayın sinirinizi gününüzün olumsuzluklarını buradaki ortama taşımayın lütfen….
SCW bir araç amaç dostluk arkadaşlık eğlenmek ve yardımcı olmak bunu unutmayalım ve sahip çıkalım ismimize de özellikle içindekilere……
Hepinize Çok Teşekkürler….. Yanlış bir cümle kurduysam affola
Röportajı yapanın notu:Serhata Sıcak ve samimi cevapları icin SCW adına teşekkür ederim.