gallito
Kayıtlı Üye
Fotoğraf bi sanattır..
sanat da fırça kağıt vs. ile yapılır diye bi kural yoktur Melih..eskiden de en kötü ışıkla vs. oynarlarmış..bununla birlikte pro. fotocular o ışıkları renklerin gerçek tonlarını yakalamak için kullanırlar PS'te oynamamak için değil..
fotoğraf hocam Muhittin Köroğlu'ydı 2 sene boyunca, Google'da otomatik tanımlancak kadar iyi bi fotoğrafçıdır..onun bana söylediğini söyliyim "ödevleri PS'de düzeltip en güzel halde getirin, siz zaten tasarımcı olucaksınız, teknolojiyi kullanmak sanatı geri planı itmez, eskiden istediğimiz bi çok kareyi ışığı vs. ölçene kadar kaçırırdık elinizin altında olan her türlü imkanı kullanın.." derdi..hala da çok sever görüşürüm hocamla..
ki şunu da söyliyim moda sektörü ve onların basılan fotoları en çok PS dokunuşu gören sektördür..
fotoğraf tabiki bi sanattır.Bi insan paintte insan portresi yapabiliosa bu da bi sanattır yetenektir saygı duyarım . bi ürün ortaya koymak için hertürlü nimetten faydalanmak gerekir .fotoğrafçıların kullandıgı makine flash lens bunlarda teknolojinin nimetleridir . bunlar kullanıldı die fotoğraf kötü olmaz. Benim moda çekimini örnek vermemim sebebi photshop kullanılmaması diil .Moda çekimini yapanlar en çok ps kullananlardandır belki ama onlar bile bi ışık için ne kadar para harcayıp çalışıyolar bunu anlatmak istedim . ama sen tasarımcı olmak için o eğitimi aldın ve sana ps kullanmak önerildi . bi fotoğraf sanatçısına çektiğin fotoğrafları ps de düzeltte gel dicek bi hoca yoktur .
benim söledigim konu zaten benim görüşüm diil bir gerçektir . Bir fotoğraf ne kadar orjinalse o kadar güzeldir .