Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Port & Polish İşlerimizden Örnekler

Varol abı bazen tek tek herseyı yazmak cızmek uzun ve zaman alıcı oluyor aslında konu ıcınde sorular yoneltılıp konunun da guncellıgı saglanmıs olunur.
Yapılan ıslemlerın ozune bakıcak olursak traslanan malzemeler aslında orjınalınde fabrıkasyon hataları olan parcalar ve bunları en puruzsuz ve hava akısını bozmıcak hale getırmektır burdakı amac.Bunun yanında gaz kelebegının genısletılmesı,emme manıfoldunun portlarının genısletılmesı de ıcerı daha fazla hava almanın yollarıdır.Bu genellıkle dokum parcalarda yapılıyor,plastıgın ıslenememesınden dolayı.Ornek olarak senın arabanın da gaz kelebegı traslanıp genısletılebılır,ama emmeye dokunulamaz plastık oldugu ıcın,zamanında ellemeyı dusundum ama hata yapılması durumunda gerı donusumu olmıcak b parca oldugu ıcın hıc nıyetlenmedım :)
 
öncelikle çok güzel paylaşım çokça görmek istediğim tarzdan paylaşım..yanlız utlu sormasak anlamaycaksınız..sizden arzum bu konularda herkes sizin gibi bilgili değil..örneğin ben..bunları bilmek öğrenmek isterim..bu konudaki kültürüm de artsın diye..bu konuları çok görmek isteriz ama şöyle olmasını da dilerim mesela resmim kondu ve açıklamsı olsa bu işlem budur..şunun için yapılmıştır..şöyle avantajları vardı..bu dez avantajı vardır kimler uygulayabilir..

ve sizler sanayide mi yatıp kalkıyorsunuz maşeAllah gerçekten tebrik ederim..bilginize..emeğinize vaktinizi keyifle harcamanıza..
tekrar teşekkürler

Abicim haklısın, sadece fotoğrafların üzerlerinde minik açıklamalar var ama yeterli olmayabiliyor :eek:key:

Örneğin bazı gaz kelebeklerinin içinde alt devirleri canlandırmak için alanı daraltan sırtlar oluyor.. Bu sırtlar havanın basıncını azaltır, ama hızını artırır.. Alt devirlerde canlılık sağlar, üstlerde bi miktar kayıp olur.. O sırtlar yoksa da gaz kelebek alanını taşlayarak genişletiyoruz ve bu alanın yüzeyini ince zımparalar kullanarak parlak hale getiriyoruz, bu parlaklık görsellikten çok hava akışını hızlandırıyor ve gaz tepksini artırıyor.. Aşağı yukarı 80 tl maliyet..

Emme manifoltları üretilirken genellikle silindir kapağından (motor girişinden) daha küçük ebatlarda üretilir.. Ebatları eşitleyip, gerekli yerleri parlattığımızda havanın akışı daha geniş bi alandan daha güzel bi şekilde oluyor.. Bu da gaz tepkisi ve motora giren havada artış demek, bu da güç demek :)
Bi emme manifoldundan aşağı yukarı 3-10 hp arası güç alınabiliyor.. Tamamen orijinal manifoldun döküm kalitesine göre.. Döküm diyorum, plastik manifoldlarda bu tarz işlemler yapmak mümkün değil :) Aşağı yukarı 150 tl maliyet.

Silindir kapağı ise bu işin son noktası. Sırf sökme takma masrafı bile arabaya ve söken servise göre 200 ile 400 TL arası değişir. Kapağın işlenmesi de ortalama 300 TL'ye maloluyor.. Yanma odasına giren ve çıkan gazların akışını daha güzel, daha hızlı hale getirmek demek, gazın momentini artırmak demek, bu da kranka iletilen momentin artması demek, bu da tork demek, yani güç :)

En basit, en özetsel anlatım, umarım anlatabilmişimdir derdimi :)

Yılmaz abi senin sorularına da epeyce yanıt oldu sanıyorum :)
He senin aracın için gerek var mı, bence yok..

Herkesin yorumları için tek tek teşekkür ederim... Bir yandan okuyorum, bir yandan çalışıyorum, bir yandan böyle şeyler kovalıyorum. 1 Gün 35-40 saat olsa işime gelirdi açıkçası :D
 
Geri
Üst Alt